Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Το σύστημα, η καταστροφή του και η Μεταμόρφωση των ρομπότ σε Ανθρώπους!


Θέλετε να είστε ακόμα μέλη αυτού του ανώμαλου αισχρού συστήματος όπου πρέπει να δουλεύουμε σε ένα κουτάκι, ένα συγκεκριμένο ωράριο κάθε μέρα, χωρίς ρεπό (εκεί το πάνε), χωρίς καθόλου ξεκούραση, χωρίς χρόνο για να κάνεις όσα έχεις ανάγκη, χωρίς να σου παρέχουν και τα απαραίτητα, δηλαδή ιατρική περίθαλψη ή τα απαραίτητα χρήματα για να μπορείς να ζεις μέσα σε αυτό το μπουρδέλο που έχουν ονομάσει πολιτισμό. Όπου όλα στα ακριβαίνουν για να στα κάνουν πιο απρόσιτα και να τα ονειρεύεσαι μόνο και απλά να σου αυξάνουν τα θέλω σου ενώ δεν μπορείς να ικανοποιήσεις ούτε καν αυτά που έχεις πραγματικά ανάγκη ως άνθρωπος. Και δεν είναι μόνο η τροφή αυτή η ανάγκη και η στέγαση, που κι αυτή έχουν φροντίσει να είναι δηλητηριασμένη για να μην είσαι υγιής στην ουσία ώστε να χρειάζεσαι τα φάρμακα που θα σου δώσουν τα οποία ουπς… είναι πανάκριβα που σημαίνει ότι πάλι πρέπει να δουλεύεις αυθημερόν ανώμαλα ωράρια για να βγάλεις τα χρήματα που θα σου παρέχουν το δηλητηριασμένο φαγητό και τα φάρμακα για να καταστέλλεις τις παρενέργειες του δηλητηριασμένου φαγητού και της ατμόσφαιρας που αναπνέεις! Να μην μπορείς να πας στην εξοχή να μυρίσεις τον έστω και λίγο καθαρότερο αέρα εκεί, να δεις το Φως του Ήλιου, να τρέξεις, να παίξεις, να γελάσεις, να κάνεις δραστηριότητες. Και καταντάμε όλοι να ζούμε σαν ρομποτάκια σε έναν φαύλο κύκλο όπου ουσιαστικά δεν ζούμε, απλά προσπαθούμε κάθε μέρα να σταθούμε στα πόδια μας, αλλά για να πάμε που? Στο μεγαλώνουμε σπουδάζουμε για να βρούμε δουλειά, αν βρούμε πλέον, για να έχουμε λεφτά, λίγα, για να ζούμε λίγο, για να σκαφτόμαστε λίγο, για να κάνουμε παιδιά χωρίς να σκεφτόμαστε για να προσφέρουν κι αυτά τη Ζωή τους στο σύστημα και πάει λέγοντας. Ως πότε αυτή η κατάσταση? Ως πότε θα συμβιβαζόμαστε και θα βολευόμαστε με όλο αυτό το σάπιο σύστημα? Που ακόμα κι αυτοί που το βρίζουμε δεν κάνουμε καμία κίνηση για να ξεφύγουμε από αυτό και να πάμε να ζήσουμε ανεξάρτητοι, όπως έχουν κάνει ήδη κάποιοι λιγοστοί συνάνθρωποι μας? Είμαστε όλοι Δηλοί! Για αυτό δεν έχουμε κάνει τίποτα!

Ως πότε θα αφήνουμε αυτή τη σάπια παιδία να μαθαίνει στα παιδιά μας να πιστεύουν μόνο στην επίσημη θρησκεία που τόσο πολύ έχει κολλήσει στο πετσί των περισσοτέρων ελλήνων λες και είναι σανίδα σωτηρίας? Που μόνο σαπίλα έχουμε δει κι από εκεί με τα διάφορα σκάνδαλα κατά καιρούς. Ως πότε θα τα αφήνουμε να μαθαίνουν λάθος την ιστορία για τους προγόνους μας που εσκεμμένα κάποιοι την έχουν παραχαράξει για να «μην μας ανεβαίνει το πατριωτικό μας φρόνημα» γιατί έτσι φοβούνται ότι δεν θα είμαστε πια υπόδουλοι αν μάθουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε! Ως πότε θα αφήνουμε τα παιδιά μας να τα διδάσκουν ότι τα φυτά και τα ζώα είναι πλάσματα που έχουν δημιουργηθεί για να υπηρετούν τον άνθρωπο γιατί είναι υποτίθεται το μόνο ανώτερο πλάσμα στον πλανήτη τούτο? (που δεν είναι λογικό ιδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα τα ζώα έχουν ισχυρές άμυνες για να αντιμετωπίζουν τα καιρικά φαινόμενα ή τα εχθρικά ζώα τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι από μόνος του τελείως ανυπεράσπιστος από όλα αυτά).

Ως πότε θα κάνουμε τα στραβά μάτια στο ότι ξέρουμε πως υπάρχουν οι λύσεις για να ζούμε αρμονικά με το περιβάλλον και δεν τις χρησιμοποιούμε ή τις χρησιμοποιούν κάποιοι με το λάθος τρόπο και κάνουν χειρότερο κακό από ότι καλό τελικά?

Ως πότε θα αφηνόμαστε να γινόμαστε υπεύθυνοι και υπαίτιοι για τη συνέχιση του φαύλου σάπιου κύκλου αυτού του συστήματος?

Είμαστε κότες αυτό έχω μόνο να πω! Είμαστε κότες που δεν τα παρατάμε όλα τώρα σήμερα, όχι αύριο, Σήμερα! Να τερματιστούν όλα, να μην πάει κανείς ούτε στη δουλειά του ούτε πουθενά, να πάψει να δουλεύει το σύστημα για μερικές μέρες μέχρι να μην αντέξει και να καταστραφεί, γιατί μόνο έτσι θα καταστραφεί. Να διαλυθούν όλα για να τα ξαναφτιάξουμε από την αρχή! Και να φύγουμε από την Αθήνα, όσοι έχουν σπίτια στην επαρχεία να πάνε, όσοι δεν έχουν να μαζέψουν φίλους και οικογένεια και να πάνε να φτιάξουν σπίτια (οικολογικά φυσικά, με εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας να δουλεύουν όλα) να κάνουν οικοκοινότητες! Το μέλλον είναι στις οικοκοινότητες! Το ξέρω ότι σας τρομάζει αλλά σκεφτείτε το κι αλλιώς. Κι από τώρα γίνεται αν μαζευτούν πολλοί άνθρωποι βάλουν όλοι μαζί χρήματα αγοράσουν οικόπεδα και φτιάξουν εκεί τη φάρμα τους. Αλλά τι θα γίνουν τα 10 ή πόσα είμαστε τώρα εκατομμύρια? Γίνεται να γίνει για όλους αυτό? Δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι αξίζει να προσπαθήσουμε να γίνει αυτό το κραχ… θα γίνει και πόλεμος εννοείται γιατί πολλοί ακόμα δεν θα έχουν καταλάβει πιο είναι το μέλλον, τα σάπια μυαλά αδυνατούν να σκεφτούν κάτι καλό εξάλλου είναι γνωστό αυτό. Ένα ανθρώπινο ανδρείκελο που ονομάζεται άνθρωπος μόνο τυπικά εντός συστήματος, χωρίς αυτό το σύστημα ξαφνικά ξυπνάει κοιτάει γύρω του και βλέποντας το χάος απελπίζεται! Θα θελήσουν πολλοί να προσπαθούν να ζήσουν έστω και στην κατάσταση της εξαθλίωσης προκειμένου να μην χάσουν αυτόν τον «πολιτισμό». Θα θελήσουν να συνεχίσουν να ψάχνουν για την τηλεόρασή τους, το ρεύμα τους που εφόσον δεν θα δουλεύουν τα εργοστάσια θα ψάχνουν να βρουν γεννήτριες ή ότι άλλη συσκευή και μηχάνημα λειτουργεί με πετρέλαιο ή μπαταρία για να έχουν έστω τις λιγοστές εναπομείναντες υπηρεσίες που μπορούν αυτά τα μηχανήματα να τους προσφέρουν. Θα κάνουν πόλεμο μεταξύ τους για το ποιος θα καταφέρει να μαζέψει στο καταφύγιο του τις περισσότερες κονσέρβες από τα δηλητηριασμένα φαγητά που τους προσέφερε το σύστημα. Οι γριές στις σκοτεινές γωνίες των κατεστραμμένων κτιρίων και μετρό όπου θα έχουν μαζευτεί πολλοί, θα προσεύχονται ακόμα στον φτιαχτό θεό ενός παλαιότερου συστήματος εκμετάλλευσης και χειραγώγησης. Πολλοί θα πεθάνουν μέσα σε όλο αυτό όπως καταλαβαίνεται… τα 10 εκατομμύρια θα μείνουν μπορεί και 1. Αλλά ποιος τους φταίει? Κανείς! Οι ίδιοι μόνο που δεν θα έχουν κάνει το βήμα που θα έχουν κάνει κάποιοι άλλοι και θα έχουν ήδη ξεφύγει γιατί θα έχουν προνοήσει.

Σας φαίνονται περίεργα αυτά που γράφω ή ότι δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ? Γιατί επειδή δεν σας βολεύει? Μα που νομίζεται ότι θα καταλήξει όλο αυτό αν δεν αρχίσουμε να κάνουμε κάτι τώρα! Όλη αυτή η σαπίλα μπορεί να μην καταρρεύσει στα χρόνια μας αλλά θα καταρρεύσει σε μια σε δυο αιώνες… μπορεί και 10 δεν ξέρω αλλά θα καταρρεύσει, δεν χρειάζεται να έχει κάνεις καθόλου μυαλό για να δει ότι αυτό είναι το μέλλον της ανθρωπότητας αν δεν κάνουμε κάτι τώρα. Αν δεν αρχίσουν όλοι να βλέπουν τις πιθανότητες να ζήσουμε όλοι σε έναν κόσμο χωρίς δηλητηριασμένα φαγητά, νερά και ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας τις πηγές ενέργειας που η ιδία η φύση μας δίνει απλόχερα (το πετρέλαιο δεν μας το δίνει απλόχερα, το σκαλίζουμε για να το πάρουμε, όπως και άλλα που κάνουμε που κυριολεκτικά βιάζουν τη Γη). Μίλησα μόνο για δεδομένα Ελλάδας αλλά και για όλο τον πλανήτη τα ίδια ισχύουν. Θα μείνουμε λιγότεροι μετά από αυτό σίγουρα. Αλλά είναι στο χέρι όσων θέλουν να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν, να ξυπνήσουν και να Ζήσουν μια ζωή επάξια ενός είδους σαν το δικό μας. Που το μυαλό το έχει για να δείχνει πόσο καλά μπορεί να προσαρμοστεί με αυτά που έχει, και πόσα θαύματα μπορεί να κάνει με αυτό, πόση αγάπη, συμπόνια έχει μέσα του και πόσο μπορεί πράγματι να συνυπάρξει με όλα τα όντα του πλανήτη αντί να τα καταστρέφει όλα προκειμένου να επιβιώσει στην πιο άθλια κατάσταση που υφίσταται σήμερα, παρόλη τη φαινομενική, δελεαστική και εντελώς ψεύτικη προς το τι είναι αληθινή Ζωή, πολυτέλεια που τον περιβάλλει.

Σας έδωσα ένα όραμα, κάντε το πραγματικότητα.



Παραθέτω ορισμένα χρήσιμα link με πληροφορίες για φυσικές καλλιέργειες, τρόπους κατασκευής φυσικών σπιτιών και εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Natural Building and the Natural Living World
http://naturalhomes.org/ 
http://www.cob.gr/

Φυσική καλλιέργεια 
 http://www.naturalfarming.eu/

http://www.onestrawrevolution.net/One_Straw_Revolution/Massanobu_Fukuoka.html

http://www.permaculture.com/node/140

http://en.wikipedia.org/wiki/Masanobu_Fukuoka

Ελεύθερη ενέργεια
http://zenithmag.wordpress.com/category/e%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-free-energy/ 


GreenBuildTV 

http://greenbuildtv.com/


2 σχόλια:

  1. το σύστημα συντηρείται απο μόνο του..όσο οι άνθρωποι μένουν δέσμιοι του φόβου τους δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι..ναι προτάσεις υπάρχουν πολλες μα οι ανθρωποι φοβούνται..και ξερεις τι φοβούνται; φοβουνται την στασιμοτητα και την προοδο προς τα πίσω..τι εννοώ; φοβούνται πως ζωντας σε μια κοινωνια φυλετικη, γιατι για αυτο στην ουσια μιλαμε οταν λεμε για δημιουργια οικοκοινοτητας η επιστροφη στο χωριο, δεν θα προοδεύσουν. Τι είναι αυτο που ωθισε αρχικά τους ανθρωπους να εγκαταλειψουν το χωριο τους για να πανε στην πολη; Ηταν μονο η φτωχεια σε υλικο επιπεδο; Ηταν μονο οτι δεν υπηρχαν δουλειες στην υπαιθρο; Οι δουλειες στην υπαιθρο δεν τελειωνουν ποτε και αν εχεις λιγο μερακι σε οτι κανεις θα την βρεις την ακρη. Το θεμα ομως ειναι οτι η πενια αυτη δεν ειναι μονο υλικο θεμα. Ειναι θεμα πολυ βαθυτερο και ξερω πως ξερεις τι εννοω..οταν η Διοτιμα μιλαγε για τον Ερωτα και τον αποκαλεσε γιό της Πενίας και του Πόρου ηταν σε ενα συμποσιο στην Πολη..εκει ειναι που ο χορός των ψυχών λαμβανει ταχυτερο ρυθμο..και η ταχυτητα απαιτει μεγαλυτερη δυναμη και σκληροτητα. Στην πολη και στις πολεις ειναι που οι ανθρωποι μπορουν να χορεψουν ταχυτερα. Όλα ειναι κίνηση και ολα στην φυση εχουν τον λογο τους..και ολοκληρη η δυτικη κουλτουρα ειναι αστικη κουλτουρα. Ακομα και τα χωρια εχουν αστικοποιηθει..η αγροτικη παραγωγη εχει αστικοποιηθει. Η ζωη στην υπαιθρο εχει αστικοποιηθει. Οι ανθρωποι στα χωρια δεν ειναι μερος της φυσης πλεον..δεν εχουν πλεον την πνευματικη βαθυτητα στην επαφη τους με αυτην που ειχαν οι αρχαιοι..γιατι; Γιατι ο νομος του ισχυρου τους τα γαμισε ολα. Και οταν καποιος σε γαμαει (σε βιαζει) η μονη σου επιλογη ειναι να κανεις την καρδια σου πετρα και να μην νιωθεις. Και δωστου πενια και στασιμοτητα. Η ζωη στην υπαιθρο θελει Ερωτα. Οι ανθρωποι χασαν τον Ερωτα, χασαν τον Διονυσο και πηγαν στην πολη με την ανατροπη των παντων που παρειχε για να να τον βρουν. Ο Διονυσος στην ΠΟΛΗ; ειναι δυνατον; Βεβαιως και ειναι παντου ο θεος. Ειναι ο θεος της ποικιλιας. Ο παρδαλος θεος της παρδαλης φυσης. Την εποχη που οι ανθρωποι ζουσαν στην υπαιθρο ταυτιζονταν με την φυση και την ποικιλια της. Ο Πλουτος ηταν πανταχου παρον και μπορουσαν να εξελιχθουν πνευματικα γιατι ηταν ελευθεροι να το κανουν. Να πλασουν μυθους, να πουν ιστοριες, να χορεψουν να κανουν ολα οσα κανουν οι ανθρωποι οταν εχουν τον ερωτα μεσα τους και ξερουν ποιοι ΕΙΝΑΙ και τι θελουν. Ποιο ειναι το προβλημα και δεν φευγουν απο την πολη να επιστρεψουν στην υπαιθρο; Μηπως ειναι ο φοβος του μοχθου; μηπως ειναι ο φοβος των δεσμων σε εναν τοπο; Ο μοχθος ειναι καλο πραγμα και οι ανθρωποι δεν κουραζονται οταν γουσταρουν αυτο που κανουν, και τα δεσμα του τοπου δεν ειναι κακα οταν γουσταρεις τον τοπο. Τι ειναι λοιπον αυτο που κραταει δεσμιους τους ανθρωπους στην πολη και δεν μπορουν να φυγουν; Ειναι οτι ολοκληρος ο εσωτερικος τους κοσμος με τα ονειρα και τις ελπιδες δεν ταιριαζει με την υπαιθρο..δεν το εχουν δουλεψει μεσα τους ρε συ το θεμα. Δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να φυγουν γιατι δεν μπορουν να ταυτιστουν ερωτικα με την φυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή