Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Νηστεία. Να κάνω ή όχι;

Ακολουθώ στα κοινωνικά δίκτυα κάποιους πνευματικούς δασκάλους, γυναίκες και άντρες που ορισμένοι προτείνουν τη νηστεία ως μέσο για να καθαρίσει κάποιος τον οργανισμό του προκειμένου να μπορεί να εργαστεί πνευματικά. Λόγο του ότι τελείωσα κι ένα ιεκ διαιτολογίας πρόσφατα, δεν μπορώ παρά να νοιώθω δυσάρεστα όταν, άνθρωποι που τους θεωρώ πνευματικά ισορροπημένους και δουλεμένους,  ακούω να λένε «θα καθαρίσεις με αποχή»! Το θεωρώ υποχρέωσή μου να τιμήσω την επιστήμη της οποία έμαθα τα βασικά και να πληροφορήσω τον κόσμο για το πόσο λάθος είναι αυτό.

Θα πω τα πολύ βασικά και πολύ χοντρικά για να πάρετε όλοι μια ιδέα. Αυτό που λέμε «είμαστε ότι τρώμε» είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σημαίνει ότι οτιδήποτε τροφή βάζουμε στον οργανισμό μας αυτή διαλύεται στα συστατικά της, στα δομικά συστατικά που αποτελούσαν το τρόφιμο, και τα οποία συστατικά γίνονται μέρος του δικού μας οργανισμού. Γίνονται δικοί μας δομικοί λίθοι. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και τα λύπη  χρειάζονται κάπου, κάτι φτιάχνουν μέσα μας, κάτι δομούν. Κι αυτό το κάνει ο οργανισμός κάθε μέρα. Τι κάνει? Καταρχήν κάθε μέρα γεννά καινούργια κύτταρα, αφού κάθε μέρα κάποια πεθαίνουν. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι αυτό γίνεται κάπως αυτόματα ανεξάρτητα από τι τρώμε. Κι όμως, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη διαδικασία με το τι θα του δώσουμε του οργανισμού. Γιατί για να φτιαχτούν καινούργια κύτταρα χρειάζονται όλα αυτά τα στοιχεία που είπαμε παραπάνω, για να μπορέσει να κάνει σωστή διαίρεση το κύτταρο, να μπορέσει να αντιγράψει τον εαυτό του δηλαδή. Και πως θα το κάνει αν έχει λειψά υλικά? Είναι σαν να θέλουμε να φτιάξουμε μια πολυκατοικία με τα μισά τούβλα ή με έστω τα ¾ αυτών που κανονικά θα έπρεπε να βάλουμε. Μπορεί να φτιαχτεί και με το σοβάτισμα να φαίνεται καλά, αλλά μέσα οι τοίχοι θα έχουν τρύπες και κάποια στιγμή το σαθρό αυτό οικοδόμημα θα καταρρεύσει.

Όταν λοιπόν κάποιος κάνει νηστεία και στερεί από τον οργανισμό του τα απαραίτητα τουβλάκια ο οργανισμός δεν πρόκειται να σταματήσει να δουλεύει. Αλλά θα φτιάχνει κύτταρα λειψά, κατεστραμμένα, δυσλειτουργικά. Αυτά είναι οι ελεύθερες ρίζες! Αυτές που τόσο πολύ προσπαθούν όλοι να εξαλείψουν με τις νηστείες, αυτές δημιουργούν δυστυχώς! Και οι πνευματικοί δάσκαλοι δεν το γνωρίζουν γιατί κανένας δεν γνωρίζει βιοχημεία. Έχουν δει μόνο τα αποτελέσματα που φέρνει σε αυτούς και σε άλλους ανθρώπους η νηστεία. Και θα δούμε παρακάτω γιατί ίσως να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Όταν λοιπόν ο οργανισμός πεινά και για μέρες δεν λαμβάνει τα απαραίτητα έρχεται σε μια κατάσταση σοκ. Όπως ξέρουμε όταν ο οργανισμός είναι σε σοκ μπαίνει στο στάδιο του «να παλέψω ή να τρέξω». Και στην αρχή το παλεύει με ότι αποθέματα έχει. Στο τέλος όμως θα διαλέξει να τρέξει, κι επειδή προφανώς το σώμα μας δεν μπορεί να βγει…. από το σώμα μας, τι βγαίνει, το πνεύμα μας. Και σε έντονες καταστάσεις βγαίνει και η ίδια η ψυχή από μέσα και χτυπάει στον ένοικο μπας και τον ξυπνήσει και φάει κάτι για να συνεχίσουν να ζουν ειρηνικά σε αυτή την γήινη ενσάρκωση. Που σημαίνει με λίγα λόγια ότι η συνειδητότητα βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο, σε ένα μεταξύ του γήινου και του επέκεινα. Γιατί πολλοί δυστυχώς κάνουν σκληρές νηστείες όπου φτάνουν να τρώνε μόνο σταφύλια για παράδειγμα. Άλλο ένα λάθος από ημιμάθεια που γίνεται είναι ότι πολλοί πιστεύουν σε πανάκειες. Ότι ένα τρόφιμο τα περιέχει όλα και θα τους λύσει τα πάντα. Όχι. Όλα τα τρόφιμα περιέχουν άλλο πολύ και άλλο λίγο από τα πάντα, αλλά επειδή δεν μπορούμε να μαζέψουμε από ένα όλα όσα θέλουμε, γιατί είναι σε πολύ μικρές ποσότητες, πρέπει να φάμε από τα πάντα.  

Με τη νηστεία λοιπόν δημιουργείται εξαναγκαστικά μια πνευματικής φύσεως έκσταση, όπως αυτή που δημιουργείται με τα διάφορα ενθεογενή όπως η αγιαχουάσκα και τα μανιτάρια.  Αυτή είναι μια πανάρχαια πρακτική που χρησιμοποιείται από φιλές σε όλο τον κόσμο, πιστεύοντας ότι έτσι φτάνουν πιο κοντά στο τι η κάθε φυλή έχει ως θεό. Κι αυτοί πιστεύουν ότι όταν πίνουν την αγιαχουάσκα και κάνουν εμετό ή/και διάρροια επέρχεται κάθαρση. Στην πραγματικότητα επέρχεται δηλητηρίαση και αντίδραση του οργανισμού σε αυτή, αλλά ας μη τους το χαλάσουμε. Αυτές οι πρακτικές γίνονται και ως γεγονότα «περάσματος» από μια κοινωνική ή άλλη κατάσταση στην άλλη. Για παράδειγμα και οι τελετές ενηλικίωσης, το πέρασμα δηλαδή από το παιδί στον ενήλικα μπορεί να περιείχαν νηστεία ή και άλλες πιο επώδυνες και επικίνδυνες δοκιμασίες. Αυτές οι σκληρές δοκιμασίες έβαζαν τον οργανισμό στο ίδιο σοκ ώστε να εξαναγκάσουν την ψυχή να πάρει θέση κι αυτοί να πάρουν ένα μήνυμα που θα τους βοηθήσει να περάσουν τις εξετάσεις και να συνεχίσουν με το επιθυμητό τους κοινωνικό στάτους. Δημιουργούν μια πύλη λοιπόν προς την ψυχή, ένα δίαυλο επικοινωνίας. Αυτός είναι και ο κύριος σκοπός κάθε πνευματικής πρακτικής.

Και που είναι το κακό σε αυτό? Πουθενά αρκεί κάποιος να ξέρει τι κάνει, πως το κάνει, γιατί το κάνει, να το κάνει με μέτρο και ισορροπία και να μην παραμυθιάζεται ότι «καθαρίζει». Αν θέλετε αποτοξίνωση δεν έχετε παρά να τρώτε τα φρούτα σας και τα λαχανικά σας, αυτά περιέχουν τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά συστατικά που κάνουν ακριβώς αυτό, αποτοξίνωση και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

Επίσης να μην πιέζετε άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο γιατί δεν είμαστε όλοι οι οργανισμοί το ίδιο. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους των φυλών πέθαιναν κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών αυτών, και το απέδιδαν τότε στους θεούς.  Δεν είχαν βλέπετε τις τεχνητές βιταμίνες που έχουμε σήμερα, που κάποιος έχει την πολυτέλεια να επιλέξει να είναι φυτοφάγος και να συμπληρώνει με βιταμίνες ότι του λείπει. Που και πάλι να ξέρετε δεν απορροφούνται το ίδιο καλά οι τεχνητές από τις φυσικές. Είναι συμπλήρωμα και όχι υποκατάστατο!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανοίξει κάποιος τη συνειδητότητα του και δεν χρειάζεται να γίνει τόσο βίαια. Μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο γιατί τα δώρα που θα δώσει η ψυχή θα είναι το ίδιο πολύτιμα. Και φυσικά θα έχουμε και το χρόνο να προετοιμάσουμε και το νου μας καλύτερα για να δεχτεί τα δώρα αυτά και να τα αποδεχτεί. Για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν σωστά άλλωστε θα πρέπει πρώτα από όλα να έχουμε καθαρό μυαλό και να είμαστε συναισθηματικά υγιείς. Κι αυτό με τη βίαιη κατάσταση της νηστείας μέσα σε 10 μέρες δεν θα επέλθει. Θα νιώσετε μια πνευματική ανάταση για λίγο, όσο κρατήσει η νηστεία και μετά πάλι θα πέσετε στην ίδια κατάθλιψη ή ότι άλλα νοητικά κολλήματα είχατε πριν άλυτα. Δεν θα έχουν φύγει. Θα τα έχετε σπρώξει λίγο κάτω από το χαλί που λέμε, αλλά θα είναι εκεί. Και μετά το σώμα θα αρρωσταίνει και πάλι και θα βγάζει αυτοάνοσα και αλλεργίες και θα απορείτε γιατί.

Με υπομονή λοιπόν κάντε διαλογισμό, κάντε reiki, βελονισμό, πάρτε ανθοϊάματα, πηγαίνετε σε έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας, διαβάστε ψυχολογία και βιβλία αυτοβοήθειας και αυτοβελτίωσης. Ακολουθήστε αν θέλετε και κάποιο πνευματικό μονοπάτι που θα σας βάλει σε έναν ρυθμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν είστε πειθαρχημένοι σε αυτό και γνωρίζετε το στόχο σας θα τον πετύχετε και ο δίαυλος της επικοινωνίας με την ψυχή θα γίνει μόνιμος.

 

Αλεξανδροπούλου Χριστίνα

Reiki Master Teacher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου