Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κατά την απουσία μου από το facebook...



Κατά την απουσία μου από το facebook διαπίστωσα ορισμένα πράγματα.

1ον : Υπάρχει ένα αίσθημα ελαφρότητας στη ζωή σου διότι δεν έχεις πλέον το άγχος να κοιτάξεις ποιος πόσταρε τι και που και τι λέει…

2ον: Με τους πραγματικούς και πιο κοντινούς σου φίλους μιλάς πλέον στο τηλέφωνο. Κι όταν λέω τηλέφωνο εννοώ σταθερό κυρίως. Ναι γιατί για τους πραγματικούς φίλους δεν υπάρχει διαφορά το αν είσαι στο facebook ή όχι, ξέρουν που θα σε βρουν

3ον: Έχεις πλέον το χρόνο να κάνεις ότι δεν έκανες όταν έλιωνες με τις ώρες εδώ μέσα στεκάροντας όλη την ώρα νέες δημοσιεύσεις ή παίζοντας παιχνίδια… Διαπιστώνεις επομένως το πόσα πολλά πράγματα υπάρχουν να κάνεις εκτός του κόσμου του facebook που δεν τα έκανες γιατί νόμιζες ότι δεν είχες το χρόνο. Ενώ στην ουσία ο χρόνος σου πήγαινε χαμένος εδώ μέσα και οι ώρες περνούσαν κι εσύ ακόμα ήσουν κολλημένος στην οθόνη λέγοντας «τώρα τώρα το κλείνω, ποστάρω αυτό και το κλείνω» μετά από κάθε τι που μόλις είχες αναρτήσει (έλα σε ξέρω μη στραβομουτσουνιάζεις, όλοι το κάνουμε)

4ον: Έχεις το χρόνο να βρεθείς με τους φίλους σου live !!! Αντί να τα λέτε μέσα από την ψυχρή (από συναισθήματα :P γιατί κατά τα άλλα είναι ζεστή και πολύ μάλιστα) οθόνη του υπολογιστή, που πρέπει να βάζεις όλη την ώρα φατσούλες για να δείξεις στον άλλο τι ύφος έχεις για να μην παρεξηγηθείτε! Άλλο τεράστιο θέμα αυτό με τις κάθε λογής παρεξηγήσεις και τους τσακωμούς για ότι λόγο μπορεί να σκαρφιστεί η διάνυα των ανθρώπων ….με τη βοήθεια του facebook, γιατί και να μην θέλεις να τσακωθείς τσακώνεσαι δεν το γλυτώνεις. Μάλιστα πολλές φορές τσακώνεσαι και για λόγους που, αν δεν υπήρχε το facebook στη ζωή μας, δεν θα τσακωνόσουν ποτέ!!

5ον: Βλέπεις την «πραγματικότητα» αλλιώς! Γιατί στο facebook δεν είσαι στην πραγματικότητα, είσαι μέσα σε μια μηχανή όπου ο καθένας ποστάρει τα παράπονα του στον τοίχο του και οι άλλοι του κάνουν like όπου έχουν το ίδιο παράπονο! Είσαι δηλαδή μέσα σε μια μηχανή αφόδευσης παραπόνων! Γιατί περί αυτού πρόκειται, εφόσον ο καθένας μπορεί να μπει μέσα να γραφεί ότι σκατά έχει μέσα του και μετά να κλείσει το pc νιώθοντας ξαλαφρωμένος (αλήθεια δεν το έχετε προσέξει?). Τα αφήνεις εδώ και βγαίνεις, και βολεύεις και πολύ ωραία το σύστημα που έφτιαξε αυτή τη μηχανή για να μπορείς εσύ να βγάζεις το άχτι σου εικονικά και στην πραγματικότητα εκεί έξω να μην σε πειράζει τίποτα και να μην διαμαρτύρεσαι για τίποτα αφού έχεις την εντύπωση ότι διαμαρτυρήθηκες μέσω του facebook και τώρα κάποιος αόρατος «μεγάλος αδελφός» θα δει το αίτημα σου εδώ και θα σου κάνει τη ζωή όπως τη θες! Ρε ξυπνήστε ρεεεεεεεεεεεε………….

6ον : Η Ζωή είναι πιο διαφορετική, πιο ωραία, πιο ήρεμη, πιο ζωντανή, πιο ισορροπημένη, από ότι τη δείχνει να είναι το facebook γιατί πολύ απλά έξω από το facebook μπορείς επιτέλους να την παρατηρήσεις και να είσαι εκεί κάθε της στιγμή και όχι σε έναν κυκεώνα από πληροφορίες που στην τελική μόνο ένα μικρό μέρος μπορείς να επεξεργαστείς και να χρησιμοποιήσεις σωστά ώστε να βγει κάτι αξιόλογο (ο καθένας μπορεί να βάλει ότι θέλει στη θέση της λέξης αξιόλογο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου