Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Για την Αγάπη ρε γαμώτο!

Όσοι και όσες θέλουν να βρουν την αγάπη και δεν τη βρίσκουν αλλά και δεν κάνουν καμιά ουσιαστική αλλαγή μέσα τους, ώστε να ωριμάσουν, να προετοιμαστούν και να είναι ανοιχτοί όχι μόνο να λένε ότι είναι, δεν θα τη βρουν. Όσοι περιμένουν… ούτε κι αυτοί δεν ξέρουν τι, ίσως το τέλειο αλλά δεν θέλουν να το ομολογήσουν στον εαυτό τους ή ίσως δεν ικανοποιούνται απλά με τίποτα, ότι και αν τους έρθει. Όσοι περιμένουν τον πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα να τους σώσει από τη μιζέρια τους, την τρέλα τους, ή ότι άλλο, όσοι περιμένουν έναν άλλο άνθρωπο να έρθει στη ζωή τους για να είναι καλά και ευτυχισμένοι, όσοι περιμένουν το άλλο τους μισό μάθετε πως θα περιμένετε για πάντα ή αν το βρείτε το άλλο μισό ή αν το βρίσκετε συνέχεια ή αν ακόμα μείνετε για όλη σας τη ζωή με το άλλο μισό θα είναι μια χαμένη ζωή, μια ανόητη σχέση βασισμένη στην ανάγκη, στον έλεγχο του ενός από του άλλου, στην εξάρτηση και όχι αγάπη! Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ μήπως δεν υπάρχει το τέλειο, ο πρίγκιπας/ισσα, το ιδανικό, ή κατάλληλη/ος, αυτός/η που θα σε κάνει ευτυχισμένο/η και τι σημαίνει ευτυχία?
Και θα με ρωτήσετε τι πρέπει να βρείτε …να βρείτε το άλλο σας ολόκληρο. Τι εννοώ με αυτό? Να κάτσετε να φτιάξετε τον δικό σας εαυτό να μην είναι μίζερος, κομπλεξικός, τρελός, με νευρώσεις, ψυχώσεις και δεν ξέρω τι άλλο και μετά να πάτε να βρείτε έναν άνθρωπο που θα είναι επίσης ολοκληρωμένος/η και θα ξέρει τι θέλει από τη Ζωή. Κι αφού θα είστε και οι δυο ολοκληρωμένοι σαν άνθρωποι, θα ξέρετε τι θέλετε και δεν θα κάνετε μια σχέση μόνο για να σας καλύψει ένα κενό στη ζωή σας ή μόνο για να περνάτε καλά τεμπελιάζοντας σε καφετέριες και μπαρ παρέα με μια όμορφη παρουσία δίπλα σας (ψάξτε και γιατί το θεωρείτε αυτό «περνάω καλά»), αλλά θα θέλετε να Ζήσετε και θα ξέρετε και πως θέλετε να ζήσετε, και θα είστε ευγνώμων για αυτόν/ην που έχετε διπλά σας κι ας μην είναι τέλεια/ος, τότε και μόνο τότε απαλλαγμένοι από το ηλίθιο σενάριο του τα φτιάχνω-χωρίζω και πάλι τα ίδια, θα βρείτε την αγάπη. Γιατί μόνο τότε θα μπορέσετε να δώσετε Αληθινή Αγάπη, όταν δεν θα έχετε ανάγκη κανέναν και τίποτα… τότε θα μπορείτε να αγαπάτε Ελεύθερα! Αναρωτηθείτε τώρα και τι σημαίνει Ελευθερία. Μέχρι τότε … άντε γεια!
Κι ενα κειμενάκι που το βρήκε μια φίλη στο facebook :
"Dear Human: You’ve got it all wrong. You didn’t come here to master unconditional love. That is where you came from and where you’ll return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of… messing up. Often. You didn’t come here to be perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. But unconditional love? Stop telling that story. Love, in truth, doesn’t need ANY other adjectives. It doesn’t require modifiers. It doesn’t require the condition of perfection. It only asks that you show up. And do your best. That you stay present and feel fully. That you shine and fly and laugh and cry and hurt and heal and fall and get back up and play and work and live and die as YOU. It’s enough. It’s Plenty.”

— Courtney A. Walsh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου