Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Μαντεία

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να μαντέψει κάποιος το μέλλον. Ως παράδειγμα αναφέρω το ρίξιμο χαρτιών, και διάφορων υλικών όπως πέτρες, καρφίτσες, κοχύλια, ρούνους όπως επίσης ποικίλες μέθοδοι πυρομαντείας, από το διάβασμα του καπνού μέχρι την καύση αντικειμένων και τέλος το διάβασμα των κινήσεων των ζώων, των εσωτερικών οργάνων τους κ.λ.π. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε στην ιστοσελίδα www.artofwise.gr. Όλα αυτά είναι απλός τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο μάντης, όχι ότι αυτά τα ίδια έχουν κάτι «μαγικό» και λένε το μέλλον. Ο μάντης είναι που με το χάρισμά του, την ψυχική ευαισθησία του, την 6η αίσθηση του και όπως αλλιώς θέλετε, είναι ικανός να μαντέψει.
            Ας δούμε λοιπόν πως λειτουργεί αυτό το «μαντέψει». Θα προσπαθήσω να εξηγήσω αυτό που συμβαίνει μέσα στο κεφάλι ενός μάντη και στην πραγματικότητα υλική ή πνευματική που βρίσκεται γύρω του. Καταρχήν θα σας μετά φέρω ένα απόσπασμα από μια συνομιλία που είχα με ένα φίλο λίγο σκεπτικιστή σε τέτοια θέματα και άσχετο από θέματα μαγείας. Ας τον πούμε Μ. κι εγώ ως A.D.
Μ.- Η παράγωγος μιας συνάρτησης είναι αυτή που σου λέει αν η συνάρτηση πάει προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
A.D. - Ναι…
Μ.- Κάνει δηλαδή μια πρόβλεψη για τη συνέχεια κατά κάποιον τρόπο, για το μέλλον…
A.D. - ναι όπως το χάρισμα μου…που το πάς όμως;
Μ.- Το πάω στο ότι τις όποιες αποφάσεις τις παίρνουμε με βάση την παράγωγο. Τις παίρνουμε με βάση την εκτίμηση που μπορούμε να κάνουμε για το πώς τα πράγματα θα εξελιχθούν μελλοντικά, ανάλογα με το ποιο δρόμο διαλέγουμε. Δεν έχει σημασία τόσο τι έχει προηγηθεί, σημασία έχει που βλέπουμε να πηγαίνουμε. Η παράγωγος…
A.D.  - Α τώρα μάλιστα. Μιλάς και σε άτομο που όσο και να μην το πιστεύεις εσύ βλέπει το μέλλον…και συχνά έχω προσπαθήσει να το αλλάξω αλλά τα έχω κάνει χειρότερα!
Μ.- Κάτσε, τι πάει να πει βλέπεις το μέλλον, τι βλέπεις δηλαδή;
A.D.- Βλέπω το μέλλον, αυτό που έχει ήδη διαμορφωθεί από τι συνείδηση και τι δικιά μου και των άλλων. Το μυαλό μου «πιάνει» αν θες τα αόρατα νήματα που αποτελούνται από κάθε μορφής σκέψης των ανθρώπων (που έχουν διαμορφώσει το μέλλον) και στη συνέχεια αναλύονται στο νου μου, γιατί από ότι φαίνεται χρησιμοποιώ κάποια από τις κρυμμένες δυνατότητες των ανθρώπων και αυτό που έρχεται σε μένα σαν αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι μια σιγουριά, μια αναλαμπή για το τι θα συμβεί, για μια κατάσταση κάπου.
Μ.- ΟΚ. Άρα θα έπρεπε να παίρνεις τις καλύτερες αποφάσεις!
A.D.- Ναι, πιστεύω ότι όντως θα έπρεπε να μπορώ να παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις, αλλά όταν τυφλώνομαι από το πάθος μου ν’ αλλάξω αυτό που είδα και ξεχνάω πως είναι κάτι ήδη διαμορφωμένο τα κάνω θάλασσα. Και είναι κάτι που επίσης είναι καιρός που το έχω συνειδητοποιήσει αλλά δεν ξέρω ακόμα να το ελέγχω.
           
            Πολύ αργότερα από αυτή τη συνομιλία (μπορεί και χρόνος), που σημαίνει ότι πρόσφατα πριν λίγες μέρες  που είδα ένα ντοκιμαντέρ ονόματι The Secret κατάλαβα καλά ότι δεν είναι θέμα να αλλάξεις αυτό που είδες στο όραμά σου ή με τον τρόπο-εργαλείο που είδες το μέλλον, γιατί όπως είπαμε είναι ήδη διαμορφωμένο από τις σκέψεις μας (ναι δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είχα τη λύση). Το θέμα λοιπόν είναι να προσέχουμε τι θα σκεφτούμε από εδώ και πέρα. Αν είναι νωρίς ίσως να μπορούμε να διορθώσουμε τις σκέψεις μας, γιατί όπως λέει και το Secret έχουμε και μία χρονοκαθυστέρηση. Δηλαδή το Σύμπαν δεν θα μας φέρει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αυτό που θα σκεφτούμε, αλίμονο αν γινόταν αυτό. Αυτό που θέλουμε να διαμορφωθεί ως μέλλον μας αυτό θα σκεφτόμαστε συνεχεία και έντονα και ανάλογα θα εμφανιστεί κάποια χρονική στιγμή στη ζωή μας. Και τότε δεν θα έχουμε ανάγκη και τις χαρτορίχτρες για να μάθουμε το μέλλον μας, γιατί θα το έχουμε διαμορφώσει εμείς. Αν το πιστέψετε πραγματικά θα γίνει. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως λειτουργούν  «στον αυτόματο πιλότο», δηλαδή είτε δεν έχουν καν μια α διαύγεια σκέψεων, είτε δεν κάθονται να τις διαμορφώσουν σε μια συγκεκριμένη θετική μάλιστα σκέψη (όπως μας λέει το Secret οι θετικές σκέψεις είναι πιο ισχυρές από τις αρνητικές) ώστε να απόκτηση η σκέψη όγκο και να σταλεί στο Σύμπαν. Αλώστε αν το κάνανε όλοι αυτό δεν θα μιλούσαμε για απόκρυφες τέχνες, γιατί όλα αυτά είναι γνωστά από πολύ παλιές εποχές, μόνο που εμείς τα ξανά ανακαλύπτουμε τώρα. Οι περισσότεροι λοιπόν δεν συνειδητοποιούν τι σκέφτονται κι έτσι το μέλλον μένει κρυμμένο στον εσώτερο εαυτό τους ή υποσυνείδητο ή όπως θέλετε. Εμείς οι μάντεις λοιπόν αυτό που κάνουμε είναι να «πιάνουμε» τα αόρατα σήματα που ίσως να εκπέμπει με κάποιο τρόπο ο ερωτών, είτε να είναι καταγεγραμμένα στην αύρα του κι εμείς που είμαστε ψυχικά ευαίσθητοι  να μπορούμε να την «διαβάζουμε».   
            Έχετε σκεφτεί τι αινούμε όταν λέμε «αυτό το φαντάστηκα;». Πόσο ρόλο παίζει στη μαντεία; Γιατί και φαντασία είναι σκέψη, επόμενος πάλι όταν φανταζόμαστε, οραματιζόμαστε, δημιουργούμε αόρατα νήματα στον αιθέρα, γιατί συμμετέχει και το μυαλό και η ψυχή. Σκεφτείτε και αυτό. Οι θεωρίες των επιστημόνων είναι ουσιαστικά η δική τους φαντασία εκφρασμένη με τη δική τους γλώσσα. Κάθε φορά λοιπόν που έχουν μια θεωρία και θέλουν να αποδείξουν αν είναι αληθινή, κάνουν πειράματα, μετρήσεις και αναζητήσεις, και τελικά βρίσκουν κάτι, βγάζουν συμπεράσματα, και σχεδόν πάντα έχουν καταλήξει ότι η θεωρία τους τελικά ήταν σωστή! Ήταν; ή μήπως δημιουργήθηκε αυτό ακριβώς που σκέφτονταν. Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν διχογνωμίες στην επιστημονική κοινότητα πάνω σε οποιοδήποτε θέμα; Μα γιατί κανένας δεν θέλει το ίδιο που θέλει και ο άλλος, γι αυτό και υπάρχουν άπειρες ιδέες, και θα υπάρχουν συνεχώς καινούργιες, και ο καθένας θα σκέφτεται συνεχώς διαφορετικά!
     Εμείς λοιπόν μπορούμε να βρεθούμε ανάμεσα στη διαδικασία αυτή:
Φαντασία/ σκέψη/ οραματισμός
Μαντεία/ πρόβλεψη/ ανάλυση του προηγούμενου = Υλοποίηση στην πραγματικότητα
Κι εδώ ένα ερώτημα. Που τελειώνει η φαντασία και πού αρχίζει η μαντεία, σε ένα όραμα που βλέπει κάποιος για το μέλλον;
Όταν οραματίζεται ή φαντάζεται καποιος/α αυτό που θέλει να συμβεί, καμιά φορά το όραμα της δημιουργημένης πραγματικότητας μπερδεύεται μέσα εκεί! Τότε ο μάντης για να πάρει το χρησμό του καλείται να απομονώσει τη θέληση του, αυτό που φανταζόταν ότι θέλει να γίνει και να δει τι πραγματικά θα γίνει! Δύσκολη διαδικασία και γι αυτό χρησιμοποιούνται τα εργαλεία που ανέφερα στην αρχή. Αυτά βοηθούν το μάγο να απομόνωση το οτιδήποτε (φόβοι, άηχοι, φαντασία, θέληση του ίδιου ή/και του ερωτωντός) μπορεί να μπερδέψει το «χάρισμα», το 3ο μάτι, 6η αίσθηση ή όπως θέλετε. Είμαστε ο τρόπος που τα Σύμπαν αποκτά την αίσθηση του εαυτού του, γι’ αυτό Σοφά να πράττετε και να ασκείτε τη μαντεία σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου