Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

10 πράγματα που αξίζει να θυμάστε όταν όλα πάνε άσχημα!


Ευτυχία είναι η ικανότητα να ζεις μια ζωή άνεσης και αφθονίας! Πιστεύετε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν? Είναι! Αλλά το περίεργο με τη ζωή την ίδια είναι ότι δεν θέλουν όλοι να είναι ευτυχισμένοι! Γιατί? Γιατί φοβούνται τι θα κάνουν άπαξ και είναι ευτυχισμένοι, φοβούνται ότι η ζωή θα είναι βαρετή και πολλά άλλα. Όμως αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι ευτυχία δε σημαίνει ότι η τέλεια ζωή που θα έχουμε φτιάξει δεν θα περιέχει και τις μικρές τις δυσκολίες και συγκρούσεις! Η διαφορά είναι ότι σε μια ευτυχισμένη ζωή κάθε σύγκρουση και δυσκολία είναι και μια ευκαιρία για να δούμε τις παραπάνω δυνατότητές μας, του πως ν’ αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και με τη μέγιστη αποδοτικότητα. Οι συγκρούσεις είναι βασικές για να κινούν τα πράγματα και να μας δίνουν κίνητρα να ψάξουμε παραπάνω. Οι δυσκολίες είναι αποτέλεσμα του τι έχουμε αφήσει σαν δόνηση στο Σύμπαν, για παράδειγμα, αν σκέφτεστε συνέχεια ότι δεν έχετε λεφτά, αυτό και θα μαγνητίζετε σαν εμπειρία. Μια άλλη οπτική είναι ότι οι εμπειρίες που έχετε, είναι αποτέλεσμα του ότι έχετε θέσει ως στόχο να αναπτυχθείτε πνευματικά, έτσι η δόνηση που περνάτε στο Σύμπαν έλκει εμπειρίες-μαθήματα που αν τα κατανοήσετε θα ανέλθετε σε μεγαλύτερη δόνηση, ενέργεια, δύναμη κλπ. Έχετε στο νου σας ότι όσο άσχημη και να είναι μια κατάσταση δεν παύει να είναι κάτι που είστε ικανοί να το περάσετε, γιατί το Σύμπαν δεν θα σας έστελνε ποτέ κάτι που δεν μπορείτε να αντέξετε!
Θα σας δώσω μερικές συμβουλές από προσωπικές μου εμπειρίες που μπορείτε να έχετε στο νου σας όταν όλα πάνε πολύ άσχημα στη ζωή σας.

  1.  Πάντα προσέχετε τις σκέψεις σας!
Πρώτα από όλα να θυμάστε ότι δεν είστε οι σκέψεις σας! Ναι καλά διαβάσατε!  Οι σκέψεις είναι προϊόν του Νου και από αυτές, όσες προσπαθούν να μας αποτρέψουν ή αποθαρρύνουν από κάτι είναι προϊόντα του Εγώ μας! Το Εγώ είναι ένας μηχανισμός του υποσυνειδήτου που μας προστατεύει από φυσικό και συναισθηματικό πόνο! Μόνο που πολλές φορές το κάνει σε υπερβολικό βαθμό και το αφήσουμε μας παρασέρνει σε σκέψεις που όχι μόνο μας πάνε πίσω αλλά καταλήγουμε να πληγώνουμε τον Εαυτό μας! Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το Εγώ προσπαθεί να μας προστατεύσει τελικά από κάθε τι που περιέχει συναισθήματα, τα οποία μας βοηθούν να κατανοήσουμε ότι μας συμβαίνει προκειμένου να πάρουμε το κατάλληλο μάθημα και να προχωρήσουμε παρακάτω. Το Εγώ το φοβάται αυτό και πιστεύει ότι μπορεί να μας προστατεύσει από αυτές τις άσχημες καταστάσεις. Το μόνο πράγμα που καταφέρνει όμως είναι να μας προκαλεί εμπειρίες που δεν ξέρουμε γιατί μας ήρθαν και από πού και πρέπει να τις ξαναπεράσουμε ξανά και ξανά. Για αυτό όταν έχετε σκέψεις όπως «είμαι άσχημος/η» ή «είμαι κακός άνθρωπος και δεν αξίζω την αγάπη» και πολλές άλλες οι οποίες οι περισσότεροι αφηνόμαστε να μας πάρουν τον έλεγχο, προσπαθήστε να μην τις πιστεύετε. Είναι απλά ένας μηχανισμός αντίδρασης της υποσυνείδητης μνήμης που έχει κρατήσει ότι έχετε περάσει και σας προκάλεσε πόνο, και ενεργοποιεί το Εγώ για να κάνει τη δουλειά που νομίζει ότι πρέπει να κάνει. Αλλά μπορείτε να βγείτε από αυτόν τον συνεχόμενο κύκλο μην αφήνοντας αυτές τις σκέψεις να μπαίνουν στη ζωή σας. Όσο δεν τους δίνετε σημασία, αυτές θα φθίνουν και στο τέλος θα είναι τόσο ανίσχυρες που δεν θα σας επηρεάζουν πια. 

  1. Πάντα ελέγχετε τα συναισθήματά σας!
Είναι μια πολύ καλή άσκηση να προσπαθείτε πάντα να αναγνωρίσετε τι νοιώθετε κατά τη διάρκεια της ημέρας σας. Ότι κι αν κάνετε σταματήστε ένα λεπτό και ρωτήστε τον εαυτό σας «τι νοιώθω αυτή τη στιγμή?» ή «γιατί νοιώθω έτσι για αυτή την κατάσταση?» Προσπαθήστε να βάλετε ένα όνομα στο συναίσθημά σας ή περιγράψτε το όσο καλύτερα μπορείτε. Υπάρχουν και χάρτες συναισθημάτων στο διαδίκτυο όπου μπορούν να σας βοηθήσουν αρχικά να αντιληφθείτε τα συναισθήματά σας. Και ναι μην ντρέπεστε για αυτό, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να ονομάσουν τι νοιώθουν εξαιτίας της διαδικασίας που εξηγήσαμε παραπάνω με το Εγώ. Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να γειώσετε την ενέργεια του πανικού και να νοιώσετε τα πόδια σας να πατάνε ξανά σταθερά στο έδαφος. Αυτό με τον καιρό θα αρχίσει να αυτοματοποιείται μέσα σας και κάθε φορά που βρίσκεστε σε κατάσταση πανικού θα αρχίζει στο μυαλό η διαδικασία να ψάχνει να ονομάσει το τι γίνεται. Μόλις το ονομάσει αυτό το συναίσθημα παύει να έχει τον έλεγχο πάνω σας κι έτσι μπορείτε να χαλαρώσετε σταδιακά και να σκεφτείτε καθαρά πως θα προχωρήσετε παρακάτω. 

3.            Έχετε έναν καλό φίλο ή αγαπημένο πρόσωπο πάντα κοντά σας!
Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς θα μου πείτε ότι είστε ο τύπος του μοναχικού ανθρώπου. Κάποιοι από εσάς όμως σίγουρα σκέφτεστε ότι δεν αξίζετε την προσοχή των ανθρώπων και την αγάπη κάποιου. Θυμηθείτε, δεν είστε αυτές οι σκέψεις. Ο Αληθινός Εαυτός εντός είναι ένα πλάσμα που δίνει και παίρνει αγάπη χωρίς όρους. Αυτό που σας λέει ότι δεν τα αξίζετε είναι μόνο το Εγώ, γιατί έχετε πληγωθεί στο παρελθόν κι έτσι τώρα σας λέει προστατευτείτε, θα είστε καλύτερα χωρίς ανθρώπους γύρω σας. Αλλά σας λέει ψέματα για να σας προστατέψει. Μελλοντικά λοιπόν συνεχίζοντας να πιστεύετε το Εγώ σας και να διώχνετε ανθρώπους από δίπλα σας, γίνεται ο χαρακτήρας σας. Όμως τελικά, αν διώξετε τα ψέματα του Εγώ, τον πόνο και τον φόβο, είστε πραγματικά αυτός ο μοναχικός τύπος? Αν όχι αφήστε κάποια άτομα να βρίσκονται στη ζωή σας γιατί σε περιπτώσεις που όλα καταρρέουν αυτοί οι αγαπημένοι άνθρωποι θα είναι εκεί και μαζί θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες, μοιραζόμενοι απλά και μόνο ότι περνάτε. 

  1. Ότι κι αν συμβαίνει θυμηθείτε «μόνο αυτοί που θέλουν να χαθούν στο τέλος χάνονται»
Συνήθως όταν όλα πάνε στραβά στη ζωή μας έχουμε το φόβο ότι θα μας καταπιεί η Γη ή ότι θα καταλήξουμε στο πεζοδρόμιο. Ένας σοφός κάποτε μου είπε ότι αν δεν το θέλεις εσύ πραγματικά, δεν χάνεσαι, κάπως κάπου θα υπάρχει για εσένα κάτι να κάνεις και στο τέλος θα το βρεις. Αν θέλετε λοιπόν πραγματικά να μην χαθείτε ψάξτε να βρείτε τι είναι αυτό που σας παρακινεί πραγματικά, τι είναι αυτό που αγαπάτε και θέλετε να κάνετε κι αν δεν μπορείτε τώρα να το κάνετε κάντε κάτι παραπλήσιο. Αλλά μην εγκαταλείπετε ποτέ το όνειρό σας και τους στόχους σας. Γιατί όσος καιρός και να περάσει αυτό που θέλετε θα το έχετε. 

  1. Τα πάντα έχουν ένα νόημα!
Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε σε αυτό, και είστε από εκείνους που πιστεύουν σε ένα υλιστικό σύμπαν, σκεφτείτε: Πως σε αυτό το τέλεια καλοκαρδισμένο σύμπαν θα μπορούσε να υπάρχει το τυχαίο? Δεν μπορεί! Η λέξη «τυχαίο» περιγράφει το ότι δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε το αποτέλεσμα που βλέπουμε, δεν γνωρίζουμε την αιτία! Υπάρχει ένας λόγος όμως που κάθε τι συμβαίνει γιατί η ενέργεια ποτέ δεν χάνεται, βάση φυσικής, πάντα μετατρέπεται σε κάτι άλλο. Εμπιστευτείτε λοιπόν αυτό το Σύμπαν, τη Δημιουργική Συνείδηση που έχει ένα σχέδιο για όλους μας. Κατά την πορεία του Μεγάλου Έργου, όποιοι το ακολουθήσουν, θα καταλάβουν κάποια κομμάτια του πάζλ από αυτό το σχέδιο και μπορεί να βρουν απαντήσεις. Όλοι μαζί όμως αποτελούμε το πάζλ, αυτό να θυμάστε. 

  1. Μην κρίνεις!
Το να κρίνεις ανθρώπους είναι μεγάλη ενεργειακή σπατάλη. Προσοχή δεν μιλάω για την κριτική σκέψη που οφείλει να έχει ο κάθε άνθρωπος για να μπορεί να πορεύεται στη ζωή του. Μιλάω για την κρίση, αυτή που δημιουργείται από την μη αποδοχή ότι ο συνάνθρωπος έχει κάνει τις τάδε επιλογές στη ζωή του. Όλοι έχουν το δικαίωμα της επιλογής να είναι και να κάνουν ότι θέλουν. Το καλύτερο για εμάς είναι να αποδεχτούμε το γεγονός αυτό και να δώσουμε έτσι την ενέργεια μας σε κάτι που αφορά εμάς. Γιατί με το να ασχολούμαστε με το τι κάνει ο διπλανός δίνουμε την ενέργεια εκεί και χάνουμε από τη δική μας. Το μόνο που κάνει η κρίση είναι να μας οδηγεί σε παρεξηγήσεις και προβλήματα στην ουσία. Και δεν είναι μόνο ότι κρίνουμε ανθρώπους, κρίνουμε και καταστάσεις. Βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπέρασμα για το ότι μια κατάσταση είναι κακή ή καλή σχεδόν αυτοματοποιημένα. Στην πραγματικότητα ακόμα κι αν κάτι μοιάζει να είναι κακό δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει. Καμιά φορά για να πάμε παρακάτω χρειάζεται μια πόρτα να κλείσει για να ανοίξει μια άλλη. 

  1. Μείνετε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους!
Η αρνητικότητα είναι δόνηση, φανταστείτε τη σαν ένα αόρατο κύμα ενέργειας. Παράγουμε συνεχώς τέτοια κύματα. Σύμφωνα με τις σκέψεις μας αυτά είναι θετικά ή αρνητικά. Αυτό επηρεάζει τη ζωή μας και τους γύρω μας. Οπότε προσπαθήστε να μείνετε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους γιατί η ενέργειά τους θα συγκρούεται συνεχώς με τη δική σας και εκεί που θα βρει το άνοιγμα κάποια φορά θα σας τραβήξει κι εσάς κάτω. Έτσι μπορεί να βιώνετε εμπειρίες επειδή ακριβώς η αύρα σας είχε ένα άνοιγμα και άφησε την ενέργεια κάποιου άλλου να επηρεάσει τη ζωή σας και σας έβγαλε για λίγο από το δρόμο. Πέρα από αυτό υπάρχουν και άνθρωποι που δείχνουν να μας αγαπούν αλλά στην ουσία και χωρίς να το καταλαβαίνουν πολλές φορές μας ρουφάνε την ενέργεια. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που όλο γκρινιάζουν για κάτι χωρίς να θέλουν στην ουσία να βοηθηθούν ότι κι αν τους προσφέρετε. Μπορεί να σκέφτεστε τώρα ότι κάποιοι από αυτούς είναι πολύ κοντινά ή συγγενικά πρόσωπα. Αυτά τα πρόσωπα καλό θα είναι να τα απομακρύνετε από τη ζωή σας γιατί και καλό σε εσάς θα κάνετε αλλά και σε εκείνους γιατί επιτέλους θα πάρουν την ευθύνη τους και θα έχουν την ευκαιρία να βρουν τη δική τους δύναμη! 

  1. Fake it till you make it!
Άφησα τη φράση στα αγγλικά έτσι όπως την άκουσα κάποτε και με είχε εμπνεύσει κι εμένα. Φυσικά δεν προτείνετε σε κανέναν να λέει ψέματα στον εαυτό του. Αυτό που εννοεί η φράση είναι να ζείτε σαν να έχετε ήδη αυτό που θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο το μυαλό βλέπει και ακούει ότι εσείς αφήνεστε να πιστέψετε, το οποίο θα είναι αυτό που θέλετε να αποκτήσετε. Έτσι στέλνετε ένα μήνυμα στο σύμπαν ότι για παράδειγμα «Έχω λεφτά» και η συγκεκριμένη δόνηση θα υλοποιηθεί ακριβώς έτσι όταν γυρίσει πίσω σε εσάς. Ένα μικρό κόλπο είναι όταν πάτε να πάρετε κάτι μικρής αξίας να βάλετε σε εφαρμογή αυτή την άσκηση. Πληρώνοντας σκεφτείτε ότι έχετε να πληρώσετε αυτό και πολλά άλλα, αλλά με απόλυτη σιγουριά! Και το Σύμπαν θα ακούσει! 

  1. Βοήθησε το Εαυτό σου!
Αυτό σημαίνει βρείτε τον Εαυτό σας. Βρείτε όλα αυτά τα πέπλα (σύνδρομα, ψυχώσεις, νευρώσεις κλπ ναι όλοι έχουμε) με τα οποία είναι καλυμμένος ο Αληθινός Εαυτός και ξεσκεπάστε τον! Αν κάθεστε να κοιτάτε το ταβάνι και να περιμένετε απαντήσεις θα χάσετε πολύ χρόνο και οι απαντήσεις μπορεί και να μην έρθουν. Βγείτε εκεί έξω και προσπαθήστε να βρείτε μια λύση στο πρόβλημα σας. Αν είναι υγείας για παράδειγμα ενημερωθείτε πάνω σε θέματα εναλλακτικής θεραπείας και ιατρικής, γιατί η συμβατική ιατρική να θυμάστε λύνει μόνο το αποτέλεσμα. Η αιτία ενός προβλήματος ξεκινά πάντα από μέσα μας (επειδή ακριβώς δεν λειτουργούμε ως ο Αληθινός Εαυτό μας μέχρι να τον ξεσκεπάσουμε) και χρειάζεται όλη την βοήθεια που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα αλλά και να ζείτε μια όσο γίνεται ποιοτικότερη ζωή! 

  1. Μη φοβάστε την αλλαγή!
Ζωή έχει ότι κινείται, τρώει, αναπνέει και έχει την ικανότητα να πολλαπλασιάζεται. Η ζωή είναι μια συνεχής αλλαγή καταστάσεων. Το βλέπουμε στις αλλαγές των εποχών, στην ανθρώπινη ζωή με τη γέννηση, την ενηλικίωση και το θάνατο. Σε όλα αυτά υπάρχει η διαρκής και ασταμάτητη Αλλαγή!  Είναι αναπόφευκτη. Οπότε γιατί φοβάστε την αλλαγή? Η αλλαγή μας δίνει την ευκαμψία ώστε να προσαρμοζόμαστε σε κάθε καινούργια κατάσταση. Η ευκαμψία μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες τις ζωής μας, να προσαρμοστούμε σε αλλαγές που γίνονται για να ζήσουμε πιο αποδοτικά και με μεγαλύτερη ευημερία. Αν δεν προσαρμοζόμαστε, συνεχώς θα μας ενοχλεί ο χώρος γύρω μας ή οι άνθρωποι και συνεχώς θα γκρινιάζουμε για αυτά. Η αλλαγή θα φέρει την εξέλιξη στην ψυχή μας και αυτή είναι που κυνηγάμε οι πιο πολλοί, τουλάχιστον όσοι έχουμε στα χέρια μας το συγκεκριμένο περιοδικό!

Αλεξανδροπούλου Χριστίνα

)O(

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου