Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Το θέμα με τις βλαβερες λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας

Από ένα καταπληκτικό άρθρο στο τεύχος 80 Απρίλιος 2008 του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ, της Βίκυς Χρυσού με τίτλο "Κλιματικές Αλλαγές-Προστασία του Περιβάλλοντος η πλεον Κερδοφορα Επιχείρηση του 21ου Αιώνα" διαβάζουμε:Το θέμα με τις λάμπες.

Χαρακτηριστικό κοινό σημείο της καμπάνιας του Al Γκορ, της Greenpeace αλλα και τηλεοπτικών σταθμών της χώρας μας, που συνεργάζονται με κατασκευαστικές εταιρίες, αποτελεί η συστηματική προώθηση των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας (η η δωρεάν διάθεση τους). Ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν να σώσουμε τον πλανήτη αλλάζοντας απλά τις λάμπες στα σπίτια μας!
Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες οι λαμπτήρες εξοικονομισης ενέργειας είναι επικίνδυνοι για την υγεία εξαιτίας της ακτινοβολίας που εκπέμπουν αλλα και για το περιβάλλον καθώς περιέχουν τοξικά μέταλλα, όπως υδράργυρο, τα οποια μολύνουν το έδαφος αλλα και τα υπόγεια ύδατα όταν πεταχτούν.

Πως προωθούνται στους καταναλωτές χωρίς να υπάρχει προηγουμενως σχετική ενημέρωση τους? Αυτό το ερώτημα έθεσα και στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. Σε απάντηση τους δεν αρνούνται τα παραπάνω αλλα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η εκπεμπόμενη ακτινοβολία δεν υπερβαίνει αυτή της οθόνης ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή [δεν μας φτάνει δηλαδή ο δικός μας Η/Υ θα έχουμε και τις λάμπες δηλαδή 2 φορες κακό] και πως πράγματι περιέχει υδράργυρο αλλα παρόλα αυτά είναι εφικτή η ανακύκλωση τους και γίνεται προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση [που σημαίνει μέχρι από το είναι μέχρι το να ανακυκλώνονται θα έχουμε φάει πολλά τοξικά στο μεταξύ, και άμα το κάνουν ποτε]

Άραγε πόσοι άνθρωποι υποφέρουν ήδη από πονοκεφαλους και ναυτία μέσα στα σπίτια τους επειδή, χωρίς να το ξέρουν δέχονται την ακτινοβολία των λαμπτήρων αυτών? Poses χιλιάδες τέτοιες λάμπες βρίσκονται ήδη σε χωματερές? Πως η Greenpeace αλλα και πολιτικοί μας ζητούν την υποστηριξη όλων μας στην απαγόρευση των λαμπτήρων πυρακτώσεως, όταν το υποκατάστατο που προτείνουν προκαλεί βλάβες στην υγεία και το περιβάλλον μας και δεν το επισημαίνουν?

Ιδιαιτερα οι προθέσεις της Greenpeace, θα πρέπει να μας βάζουν σε σκέψεις, αφού ένας εκ των ιδρυτών της, ο οικολόγος dr. Patrick Moore, παραιτήθηκε και στην ταινία The Great Global Warming Swindle λέει για την οργάνωση πως από κίνημα προστασίας του περιβάλλοντος έχει μετατραπεί στην ισχυρότερη δύναμη που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των χωρων του Τρίτου Κόσμου! [γιατί άραγε?Μήπως γιατί κάποιους πρέπει να έχουν κι αυτοί για να απομυζούν κονδύλια, να βγάζουν ειδικές καμπάνιες, στυλο τετράδια, λούτρινα ζωάκια...και αυτοί και οι άλλοι της Unishef τα ίδια σκατά!]

Με όλα τα παραπάνω, ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης καταλήγει εύλογα να αναρωτιεται όλοι αυτοί οι σταυροφόροι του κλίματος ζητούν από τον τελευταίο κρίκο της αγοράς, τον καταναλωτή, να λύσει ένα πρόβλημα, το οποιο δημιουργούν οι μεγάλες βιομηχανίες, τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτικής ενέργειας και η περιβαντολογική πολιτική που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνώντες?

ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ! ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου