Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Οικολογική Πνευματικότητα Ενα ωραίο κειμενάκι που έγραψα ως καινούργια περηγραφή για τις σελίδες και τις ομάδες μου στο facebook!

"Με αυτή τι σελίδα (και την ομάδα) θα ήθελα να μοιράζομαι μαζί σας και να σας ενημερώνω όσο μπορώ για ότι έχει σχέση με το πως μπορούμε να κάνουμε τις ζωές μας πιο οικολογικές και μαγικές!

Με πρόθεση για Αλλαγή στη Ζωή!

Μαγεία! Μια λέξη που το νόημα της έχει φτάσει να κάνει τους ανθρώπους στο άκουσμά της να ανατριχιάζουν και να συσκέφτονται κούκλες βουντού, ερωτικά ξόρκια για να χωρίσεις ή να ενώσεις ανθρώπους…

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Όσοι ασχολούμαστε με το χώρο του λεγόμενου αποκρυφισμού θεωρούμε με τη λέξη μαγεία τις πράξεις εκείνες που μπορούν να ενεργοποιήσουν τις μέγιστες δυνάμεις που έχει ο άνθρωπος μέσα του, με σκοπό την Αυτογνωσία και την μεταμόρφωση του Εαυτού και της Ζωής του ασκούμενου σε όλο και πιο υψηλά επίπεδα. Γιατί ο σκοπός μας είναι η εξέλιξη της Ψυχής πάνω από όλα. Η Μαγεία είναι το μέσο, τα κεριά, οι πολύτιμοι λίθοι, τα βότανα, τα αιθέρια έλαια, τα σύμβολα και άλλα είναι απλός τα εργαλεία. Αυτές τις πρακτικές τις έχουμε βεβαίως πάρει από τους προγόνους μας που ασκούσαν την Τέχνη από πολύ παλιά.

Η Τέχνη πηγαίνει χέρι χέρι με τη Γεωκεντρική Πνευματικότητα γιατί τα εργαλεία μας για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μας τα προσφέρει η Φύση! Έτσι νοιώθουμε την ανάγκη να μάθουμε από αυτήν, να την προστατεύουμε, να φροντίζουμε τα πλάσματα που ζουν πάνω της, τα ζώα και τα φυτά, να τους φερόμαστε με συμπόνια και να βοηθάμε και τους συνανθρώπους μας γιατί είμαστε κι εμείς μέρος της Φύσης ακόμα κι αν έχουμε αποκοπεί εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε ο τρόπος που το Σύμπαν συνειδητοποιεί τον Εαυτό του. Είμαστε μέρος του Όλου και κομμάτι του Όλου είναι μέσα μας. Οι πρόγονοί μας ήταν φίλοι με τη Γη και τα Πνεύματα που την κατοικούν, είχαν βαθιά επικοινωνία μαζί τους, καθώς ήταν συνδεδεμένοι με τη Ροή της Ζωής, με τα αόρατα νήματα που διέπουν τα πάντα γύρω μας και την ενέργεια που διαπερνά τα σώματά μας είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι. Ήξεραν ότι για να καταφέρουν τα Θαύματα που λέμε εμείς σήμερα, αρκούσε να λειτουργούσαν  αντικατοπτρίζοντας τον μακρόκοσμο του εκεί έξω, φέρνοντας τον στον δικό μας μικρόκοσμο εδώ στη Γη.

Αυτό έκαναν οι αρχαίοι μέχρι που ήρθαν κάποιοι και θέλησαν να τους τα αλλάξουν όλα με μια καινούργια θρησκεία φτιαγμένη από κομμάτια των παλιών πεποιθήσεων των ανθρώπων μέχρι τότε. Και όσους δεν θέλησαν να ασπαστούν αυτή τη νέα θρησκεία τους κορόιδευαν λέγοντας τους Παγάν. Όμως έφτασε στις μέρες μας κι εδώ και κάποια χρόνια έχουμε αρχίσει να ξαναθυμόμαστε τους τρόπους των παλαιών και να θέλουμε να φέρουμε το όνομα Παγανιστής περήφανα, τιμώντας τους προγόνους που πέρασαν βασανιστήρια φέροντας αυτό το όνομα.

Τιμώντας πάλι τη Φύση με διαφορετικό ίσως τρόπο από τους παλαιούς, όμως αρχίζουμε σιγά να ξανασυνδεόμαστε με την Ενέργεια και όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν να μην φοβούνται τις λέξεις Παγανισμός και Μαγεία. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θεραπεύονται από τα δηλητήρια του σημερινού κόσμου με γνώσεις του αρχαίου κόσμου. Έχουμε τη δύναμη να Μεταμορφωθούμε και αυτό ακριβώς έρχομαι να βγάλω ακόμα προς τα έξω.

Να ενώσω λοιπόν Μαγεία και Παγανισμό με βάση την Οικολογία, γιατί πάνω από όλα όπως είπαμε τιμούμε τη Μητέρα Φύση και το Όλον (ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα). Μια Οικολογική Πνευματικότητα λοιπόν που προς το παρόν είναι χωρισμένη σε δυο σελίδες (page) και δυο ομάδες (group) κάτω από τα ονόματα

Ecomagical Spiritual Life – Οικολογικομαγική Πνευματική Ζωή και
Pagans of Greece – Παγανιστές της Ελλάδας.

Ο λόγος που είναι δυο διαφορετικές σελίδες (και κατά συνέπεια δυο γκρουπ) είναι γιατί τα νέα που υπάρχουν είναι πολλά κι έτσι τα χώρισα σε προσανατολισμένα στην Οικολογία και την Πνευματικότητα γενικά και προσανατολισμένα στο Παγανιστικό κίνημα ειδικά από την άλλη.  

Σε όποια Πνευματικότητα κι αν ανήκετε λοιπόν σας καλωσορίζω, και εύχομαι το ταξίδι μας να είναι αρμονικό!"