Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

The Circle of Oak and the Moon, and its beginning story!


Ήχοι, ποτήρια, πιρούνια, πιάτα, συζητήσεις. Βρισκόμασταν στο Θησείο, σε μια καφετέρια που την έλεγαν Μελίτη. Πέντε κοπέλες που γνωρίζονται ίσα μερικούς μήνες. Δεν ήταν συνηθισμένη παρέα. Αν κάποιος άκουγε αυτά που έλεγαν θα παραξενευόταν πολύ, θα τις έλεγε περίεργες ή άλλα διάφορα χειρότερα ίσως. Ελλάδα, σε μια εποχή όπου όλοι πλέον έχουμε υπολογιστή και internet στα σπίτια μας και βρισκόμαστε μπροστά του πολλές ώρες τη μέρα είτε για δουλειά, είτε χαμένοι στα ατελείωτα site, forum, chat rooms, και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Από εκεί γνωριστήκαμε κι εμείς, από ένα forum. Το όνομα του δεν θα το πούμε λόγω του ότι αποχωρήσαμε από εκεί λίγο πολύ όχι με όμορφο τρόπο. Κι εγώ εδώ βάλθηκα να πω μια όμορφη ιστορία. Τη γέννηση της ομάδας που ακούει στο όνομα Oak & the Moon.

Ψάχνω τα κιτάπια μου -το παλιό μου τετραδιάκι δηλαδή γιατί Book of Shadows δεν το λες :P- που είχα τότε και σημείωνα τι κάναμε σε κάθε συνάντηση και κρατούσα τα σημαντικότερα σημεία.

1η ημερομηνία 22 Μαΐου 2010
Δεν ήμασταν ακόμα Oak & the Moon εδώ αλλά κάτω από το όνομα της άλλης ομάδας που αναφέρθηκα παραπάνω. Ας γράψω όμως μερικές λέξεις – τίτλους για να καταλάβετε με τι αρχίσαμε να καταπιανόμαστε!
-Ομαδικότητα, Σοφία, Γνώση, Νέοι φίλοι, Σάμπατς – Εσμπατς
-Σαμανισμός, Εμπάθεια, Τηλεπάθεια
-Τι είναι Μαγεία;
-Διευκρίνιση όρων όπως Αποκρυφισμός, Μεταφυσική, Υπερφυσικό, Παραφυσικό, Θεουργία, Τελετουργική μαγεία, Wicca

Ethics: Ηθική! Το μεγάλο κεφάλαιο για όποια και όποιον ασχολείται με τα παραπάνω θέματα. Αργότερα έγιναν πολλές ακόμα συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα που γίνονται μέχρι και σήμερα σε τακτά χρονικά διαστήματα διότι όσα και να πει κάποιος για αυτό το θέμα πάντοτε θα είναι λίγα.

19-20 Ιουνίου 2010
Workshop
-Προβολές ενέργειας, Προστασία, Συγκέντρωση, Γνώση, Μαγεία,
-Απογείωση – Προσγείωση (Γείωση), Τσάκρας
-Υποσυνείδητο – Ασυνείδητο – Συνειδητό

26-27 Ιουνίου 2010
Θέματα: Γνωριμία με καινούργια μέλη, Ιστορίες – Μυθολογία, Ασπίδες, Ανασκόπηση του Workshop, Συνεννόηση για το επόμενο workshop αν θα είναι μέσα στο καλοκαίρι ή όχι (μπορεί να σας φαίνεται ανούσιο που το γράφω αυτό το τελευταίο αλλά πιστέψτε με σε μια ομάδα κάτι τέτοιο είναι θέμα συζήτησης που μπορεί να πάρει και ώρα, για αυτό και το γράφω)
-Ορισμοί Wizard, Worlock, Sorceress, witch

2ο Workshop (ημερομηνία δεν γράφω)
Θέματα: Προβολές ενέργειας, Ασπίδα προστασίας, Ασκήσεις διαλογισμού, Νερό, Μεγαλώνοντας την Αύρα

27/8/2010- 1η επίσημη συνάντηση σαν Oak & the Moon
Θέματα: 1ο Books
2ο Βότανα
3ο Κρύσταλλοι
Τι θυμάμαι εκείνη τη μέρα σαν να ήταν χτες. Είναι από τις αγαπημένες μου συναντήσεις. Δεν ήμασταν Μελίτη όμως, ήμασταν σε ένα άλλο καφέ ονόματι Ernesto. H Joralyn και η Adalia ως η πιο έμπειρες και με περισσότερες γνώσεις στην ομάδα ανέλαβαν να μας παρουσιάσουν κάποια βιβλία της Τέχνης που μπορεί να μας χρειαζόντουσαν στο μέλλον. Θα πω μόνο μερικούς τίτλους, ήταν το True Magick- A beginners guide, Amber k, της Starhawk το Spiral Dance, Hedge WitchRae Beth και πολλά άλλα ωραία!

Από εκεί και πέρα βλέπω οι ημερομηνίες πέφτουν σταθερά πλέον πάνω σε Κυριακές
10/10/2010
Σημείωση: να βρούμε πληροφορίες για κάποια μορφή μαγείας από wicca, Σαμανισμό κ.α. Εδώ είχαμε ίσως μια πρώτη μορφή homework; Μα τι νομίζατε, τι μαγική ομάδα θα ήμασταν αν δεν είχαμε και δουλειά για το σπίτι. Που να δείτε και τις τωρινές δουλειές για το σπίτι πως είναι! (χε χε χε)
Τα κορίτσια (Joralyn και Adalia) μας είπαν για την ιντερνετική ομάδα που είναι μέλη το Sacred Mists (http://www.workingwitches.com/) και την O.B.O.D. (http://www.druidry.org/). Θα μας είχαν πει σίγουρα από την πρώτη μας γνωριμία για αυτές τις ομάδες και το ξέραμε και από το φόρουμ αλλά εγώ το έχω σημειώσει σε αυτή την ημερομηνία επίσημα οπότε κάποια κουβέντα θα έγινε.
Τα υπόλοιπα θέματα της συνάντησης ήταν : Η Θεά, Ο Θεός σαν «Ανθρωπόμορφο» πρόσωπο για το Θείο!
-Glamuring = Εθισμός στη μαγεία (η «γρίπη» του μάγου κοινός)
-Ξόρκια, Ορισμοί Witch και Sorcerer

17/10/2010
Θέματα: Τι σημαίνει να είσαι μαγικός άνθρωπος;
28 Σεπτεμβρίου 2010. Μια πρώτη ματιά από το υπογειάκι που θα γινόταν ο χώρος συναντήσεων μας, μια αναρτημένη φωτογραφία στο facebook. Βλέπετε μέχρι τότε συναντιόμασταν σε καφετέριες αλλά η φύση της ομάδας δεν σήκωνε πλέον το κλήμα ενός χώρου μέσα στον κόσμο, με τη φασαρία και τα αδιάκριτα βλέμματα και αφτιά. Και κάπως έτσι σχεδόν δια μαγείας εμφανίστηκε μια ευκαιρία για έναν ιδιωτικό χώρο οπότε και την αρπάξαμε, και έκτοτε είμαστε εκεί.
31 Οκτώβρη 2010 SamhainHalloween
Η πρώτη μας παγανιστική γιορτή. Ήταν πραγματικά μια συνάντηση που τη θυμούνται όλοι ακόμα και σήμερα και νομίζω θα μείνει αξέχαστη για πάντα! Είχαμε και μερικά καινούργια παιδιά στην ομάδα που ήταν ακόμα λίγο φοβισμένα. Επειδή κανένας από εμάς δεν είχε την εμπειρία από μια κανονική γιορτή τέτοιου τύπου τα ανέλαβαν όλα η Joralyn με την Adalia. Μας είχαν πει λοιπόν να συναντιόμασταν όλοι μαζί στον ηλεκτρικό και να πηγαίναμε όλοι μαζί στο χώρο μας, ώστε μέχρι να πάμε να έχουμε πει ότι ήταν να πούμε από καθημερινά νέα. Έτσι όταν φτάσαμε στο χώρο όλοι είχαμε στο νου μας καθαρό με μια περιέργεια κι έναν ενθουσιασμό για το τι θα βιώναμε!

Όντος η γιορτή ήταν πολύ ξεχωριστή. Τα κορίτσια είχαν φτιάξει επίτηδες μια κάπως επιβλητική ατμόσφαιρα με τις μυρωδιές  των θυμιαμάτων και τη μουσική της Lorena McKennitt στο κομμάτι The Mystics Dream. Δεν θα πω όμως τίποτε άλλο καθώς όσοι είστε γραμμένοι στο φόρουμ μπορείτε να δείτε εκτενή περιγραφή της γιορτής μας εκεί!

Από εδώ και έπειτα θα γράψω μόνο κάποια από τα πράγματα που έγιναν από μαθήματα και workshop.Όπως καταλαβαίνεται δεν θα μπορούσα να γράψω όλα όσα ζήσαμε διότι είναι μοναδικά, ανεκτίμητα στοιχεία των αναμνήσεών μας. Ξεφυλλίζω όμως το τετραδιάκι για να δω τι άλλο θα μπορούσα να σας πω. Κάποια από τα θέματα επαναλαμβάνονταν και γενικά μπορεί να μιλάμε ακόμα για αυτά λόγο του ότι είναι τεράστια και χρήζουν κανονικής σπουδής όχι απλά 5ωρα μαθήματα (ναι τόσες ώρες συνήθως κρατούσαν και κρατούν οι συναντήσεις μας μαζί με όλα τα παρελκόμενα βέβαια όπως φαγητό, καφές κ.λ.π.)

Θέματα μαθημάτων και workshop:

Κρύσταλλοι, Χρωματοθεραπεία, Τσάκρα, Εκκρεμές, Book of Shadows, Θρησκείες, Reiki, Αστρολογία, Ραβδιά (ναι είχαμε και μια μέρα όπου καθόμασταν και φτιάχναμε ραβδιά), Αύρα και ενεργειακά πεδία, Αρωματοθεραπεία, Ηθική (είδατε που σας το πα ότι θα το ξαναδείτε αυτό;), Μαγικά Εργαλεία

Μέσα σε όλα αυτά μια Τετάρτη 5 Ιανουαρίου του 2011 άνοιξε και το φόρουμ μας που λειτουργεί έκτοτε στη διεύθυνση http://theoakandthemoon.teamconvention.com/

8 Μαΐου 2011

Έναρξη μαθημάτων (αυτό μάλλον το γράφω για να δηλώσω ότι ξεκίνησαν επίσημα τα μαθήματα διότι μέχρι εδώ ήταν απλώς κουβέντες).

Θέμα: Οι παγανιστικές παραδώσεις του πολυταξιδεμένου μονοπατιού και ο τροχός του χρόνου(The Wheel of the Year).

Και μιας και άρχισαν επίσημα είπαμε να φτιάξουμε κι ένα πρόγραμμα για το ποια θέματα θα μελετήσουμε μέσα στο χρονικό διάστημα 2011-2012 και ποια βιβλία θα διαβάσουμε όλοι ώστε να έχουμε έναν κοινό παρονομαστή. Παραθέτω το πρόγραμμα:

• Earth Based Spirituality-Brief history and different paths: Asartu, Druidry, Wicca, Witchcraft, Native Paths.
• Energy Work: Chakras, Aura, Energy shifting and directing, Colors and textures, Shielding, Raising and releasing energy, Grounding and centering.
• Myths and Legends: Eastern Myths, Greek Myths, Celtic Myths, Norse Myths, Native American Myths, Epics and sagas.
• Meditation and Inner Journey: Perception of the Selves, Relaxation, Concentration, Creative Visualization, Inner Journey, introduction to trance and shamanic journey.
• Pagan Deities: Greek, Roman, Celtic, Egyptian deities; the perception of deity as it evolved through the ages. Finding our patron deities. Working with specific deities.
• Elements and Elementals: working with the four Elements and invoking their power to make a difference in our magick and ritual.
• The Otherworld and the Magickal Entities: Study of the Otherworld. Faeries, Dragons, Devas, Elves, Angels and other otherworldly entities. Connecting and working with them.
• A Pagan Life: Philosophy, Practice, Materials, Creativity.

Και τα βιβλία:

• When God was a Woman-Merlin Stone. (αυτό το διαβάσαμε ήδη και κάναμε και εργασία)
Νεοπαγανισμός-Χαρίκλεια Μήνη ή εναλλακτικά Pagan Paths: A Guide to Wicca, Druidry, Asartu, Shamanism and other Pagan practices-Pete Jennings. (όπως και αυτό όπου επίσης ακλούθησε ανάλογη εργασία)
• Η Κύλιξ και το Ξίφος-Ριαν Αισλερ.
• Hedge Witch-Rae Beth.
• Natural Witchery: Intuitive, Personal and Practical Magick-Ellen Dugan.
• Craft of the Wild Witch: Green Spirituality and Natural Enchantment-Poppy Palin.
• Druid Mysteries: Ancient Wisdom for the 21st century-Philip Carr-Gomm.
• Magickal, Mythical, Mystical Beasts: How to Invite them into your Life-D.J.Conway.
• A Witch’s Travel Guide to Astral Realms-D.J.Conway.
• Oracle Deck: The Well Worn Path-Raven Grimassi. (κάρτες που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε)

Και η ιστορία μας συνεχίζεται με τις γιορτές μας να τελούνται κανονικά έχοντας όμως πλέον όλοι ενεργό ρόλο σε αυτές όπως το κάλεσμα των στοιχείων και της Θεάς και του Θεού στον κύκλο και άλλα. Οι σημειώσεις μου πλέον είναι πολύ αραιές, όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Όμως έχω σημειώσει εδώ ένα μάθημα περί Δρυϊδισμού στις 8 Ιανουαρίου 2012, καθώς πολλά από τα παιδιά που είμαστε στην ομάδα έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για αυτό το μονοπάτι.

Κάπου εδώ λέω να ολοκληρώσω το χρονολόγιο, αφιέρωμα για τα 2 επίσημα χρόνια που έχει διανύσει αυτή η ομάδα. Με τα μαθήματα θεωρητικά αλλά και πρακτικά, με τα γέλια μας και τις στενοχώριες μας, γιατί δεν είμαστε μόνο άνθρωποι που ασχολούμαστε με το μαγικοπαγανιστικό μονοπάτι αλλά είμαστε και φίλοι και οικογένεια μαζί. Κάτι που χτίστηκε σιγά σιγά μέσα στο χρόνο και είναι δεμένο πλέον καλά. Αυτός είναι και ο εσωτερικός κύκλος της ομάδας που απαρτίζει περίπου 10 άτομα. Βεβαίως είχαμε και έχουμε άτομα που ήρθαν είδαν και έφυγαν γιατί κατάλαβαν πως η δουλεία που κάνουμε δεν τους ταιριάζει, κι αυτό είναι κάτι που έχουν όλα τα νέα μέλη το δικαίωμα να αποφασίσουν, καθώς επίσης έχουμε και μέλη που λόγο άλλων υποχρεώσεων δεν μπορούν να είναι κάθε Κυριακή μαζί μας. Εμείς σας καλωσορίζουμε όλους και χαιρόμαστε να βοηθάμε όπου μπορούμε όποια και όποιον χρειάζεται. Αυτός θα είναι ο εξωτερικός κύκλος που μπορεί να μικραίνει ή να μεγαλώνει ή ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Όλοι οι καλοί χωράνε που λέει και η λαϊκή παροιμία και όσοι είναι φίλοι με εμάς και με αυτό που κάνουμε είναι ελεύθεροι να μας βρουν, να ρωτήσουν κι αν θέλουν να συμμετέχουν ενεργά και υπεύθυνα.

Το μαγικό – παγανιστικό εσωτερικό ή όπως θέλετε μονοπάτι είναι ένας δύσκολος μα και όμορφος δρόμος που όμως δεν παύει να θέλει ήθος και υπευθυνότητα για να προχωρήσει μπροστά και να βγάλει υγιείς καρπούς.

Αυτό το κείμενο δεν έχει φτιαχτεί για να προσηλυτίσει ή να διαφημίσει την ομάδα στον κόσμο. Έχει φτιαχτεί με αγάπη για να δείξει πως μπορούν λίγα άτομα -ακόμα και στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα του σήμερα με τα ένα σωρό προβλήματα και την ημιμάθεια ή αμάθεια των συνανθρώπων μας προς αυτά τα θέματα, την καχυποψία και το φόβο τους- να κάνουν να ανθίσει και να φτιαχτεί σκαλοπάτι σκαλοπάτι μια τέτοια ομάδα βγάζοντας υλικό ανεκτίμητης αξίας που άλλαξε και αλλάζει τον κάθε έναν μας προς κάτι καλύτερο. Μια ομάδα που δίνει την αγάπη - ενέργεια και τα δώρα της, υλικά ή άυλα, προς κάθε μία και κάθε έναν που θα θελήσει να μοιραστεί μαζί μας κάτι, να πάρει και να δώσει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς της δυο υπέροχες υπάρξεις την Joralyn Elensar FaeDragon και την Adalia, που τελούν το ρόλο του δασκάλου, φίλου και γονιού πολλές φορές όλον αυτόν τον καιρό.

Η γράφουσα Angelic Dragon