Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Pagans of Greece-Facebook Page

https://www.facebook.com/pages/Pagans-of-Greece/220149674700865?sk=wall&filter=12

Αυτή τη σελίδα την έφτιαξα ουσιαστικά για να μετρήσω πόσοι παγανιστές είμαστε στην Ελλάδα (από αυτούς που είναι γραμμένοι στο fb φυσικά) αλλά και για να αναδείξω το κίνημα, να δειξω δηλαδή οτι υπάρχουμε...θα το δουν οι διαχειριστές του fb και θα το μεταφέρουν εκει που πρέπει να μεταφερθεί ;-)

Κατα τα αλλα τωρα σκέπτομαι να ειναι και κατι σαν ενημερωτικό για την κατάσταση γενικα που επικρατεί στη χωρα για το θεμα του παγανισμού. Ακολουθεί το κείμενο που εχω γράψει για περιγραφή στη σελίδα:

"Αυτή η σελίδα είναι εμπνευσμένη από την αντίστοιχη σελίδα για τον κόσμο την “Pagans of the World” και υπάρχουν κι άλλες για συγκεκριμένες περιοχές. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω και μια σελίδα για τους παγανιστές της Ελλάδας. Βεβαία δεν έχω την προσδοκία να τους μαζέψω όλους εδώ αφού θα υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν facebook. Από όποιο μονοπάτι κι αν ακολουθείτε από wicca, δρυιδισμό, είτε είστε απλά πολυθεϊστής ή οποιουδήποτε πάνθεου Ελληνικού, Κέλτικου, Νορβηγικού κλπ.

Ξέρω ότι ο όρος παγανιστής/στρια παλιά χρησιμοποιούσαν προσβλητικά για όσους συνέχιζαν να πιστεύουν σε παλαιά πάνθεα. Όμως η έννοια έχει αλλάξει από τότε και σήμερα δηλώνει αυτόν που πιστεύει σε παλαιά πάνθεα αλλά δεν είναι προσβλητικό γιατί ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει (ή τουλάχιστον δεν μας καίνε στην πυρά στις περισσότερες χώρες του κόσμου) και γιατί ανά τον κόσμο πολλοί άνθρωποι πολυθεϊστές ή όσοι πιστεύουν σε παλαιά πάνθεα ή στη θρησκεία των προγόνων τους ή σε οποιαδήποτε εθνικά πάνθεα κάποιας χώρας, ή σε διάφορες πνευματικές παραδώσεις, χρησιμοποιούν τον όρο παγανιστής για να περιγράψουν αυτό ακριβώς που πιστεύουν. Οπότε για αυτό ο τίτλος είναι Παγανιστές της Ελλάδας (στα αγγλικά για να μπορούν να το διαβάζουν και οι ξένοι φίλοι μας και να ξέρουν ότι είμαστε κι εμείς εδώ). Θα το έβαζα πολυθεϊστές αλλά κι αυτό δεν περιγράφει αυτό ακριβώς που θέλω να μετρήσω και δεν είναι ίσως η μόνη λέξη που θα μπορούσα να βάλω. Επίσης αυτό που θέλω να δείξω εδώ είναι ότι δεν έχουμε μόνο Έλληνες να πιστεύουν στην Αρχαιοελληνική θρησκεία αλλά και Έλληνες που προτιμούν άλλα πάνθεα άλλων χωρών ή άλλες πνευματικές παραδώσεις γενικά. Όλα σεβαστά και όλα μπορούν να χωρέσουν εδώ με Αγάπη!

Δεν έχω σκοπό να προσηλυτίσω κανέναν, απλώς έφτιαξα τη σελίδα για να δω πως θα πάει…"
Και μην ξεχνάτε : Ειμαστε παγανιστές, και είμαστε περίφανοι!


Το καινούργιο κείμενο!

Αυτή η σελίδα (+την ομάδα https://www.facebook.com/groups/pagans-of-greece) είναι εμπνευσμένη από την αντίστοιχη σελίδα για τον κόσμο την “Pagans of the World” και υπάρχουν κι άλλες για συγκεκριμένες περιοχές. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω και μια σελίδα για τους παγανιστές της Ελλάδας. Βεβαία δεν έχω την προσδοκία να τους μαζέψω όλους εδώ αφού θα υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν facebook.

Αυτό που θέλω να δείξω εδώ είναι ότι δεν έχουμε μόνο Έλληνες να πιστεύουν στην Αρχαιοελληνική θρησκεία αλλά και Έλληνες που προτιμούν άλλα πάνθεα άλλων χωρών ή άλλες πνευματικές παραδώσεις γενικά. Όλα σεβαστά και όλα μπορούν να χωρέσουν εδώ με Αγάπη!

Όποιο μονοπάτι κι αν ακολουθείτε: Wicca, Δρυιδισμό, Σαμανισμό είτε είστε απλά πανθεϊστής, πολυθεϊστής ή οποιουδήποτε πάνθεου Ελληνικού, Κέλτικου, Νορβηγικού, Αιγυπτιακού, ας μαζευτούμε εδω!

Δεν έχω σκοπό να προσηλυτίσω κανέναν. Μόνο να αναδείξω τον αριθμό του πόσοι είμαστε στο facebook + να σας ενημερώνω όσο μπορώ για ότι αφορά τον Παγανισμό στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Με αυτή τι σελίδα (και την ομάδα) θα ήθελα να μοιράζομαι μαζί σας και να σας ενημερώνω όσο μπορώ για ότι έχει σχέση με το πως μπορούμε να κάνουμε τις ζωές μας πιο οικολογικές και μαγικές!

Με πρόθεση για Αλλαγή στη Ζωή!

Μαγεία! Μια λέξη που το νόημα της έχει φτάσει να κάνει τους ανθρώπους στο άκουσμά της να ανατριχιάζουν και να συσκέφτονται κούκλες βουντού, ερωτικά ξόρκια για να χωρίσεις ή να ενώσεις ανθρώπους…

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Όσοι ασχολούμαστε με το χώρο του λεγόμενου αποκρυφισμού θεωρούμε με τη λέξη μαγεία τις πράξεις εκείνες που μπορούν να ενεργοποιήσουν τις μέγιστες δυνάμεις που έχει ο άνθρωπος μέσα του, με σκοπό την Αυτογνωσία και την μεταμόρφωση του Εαυτού και της Ζωής του ασκούμενου σε όλο και πιο υψηλά επίπεδα. Γιατί ο σκοπός μας είναι η εξέλιξη της Ψυχής πάνω από όλα. Η Μαγεία είναι το μέσο, τα κεριά, οι πολύτιμοι λίθοι, τα βότανα, τα αιθέρια έλαια, τα σύμβολα και άλλα είναι απλός τα εργαλεία. Αυτές τις πρακτικές τις έχουμε βεβαίως πάρει από τους προγόνους μας που ασκούσαν την Τέχνη από πολύ παλιά.

Η Τέχνη πηγαίνει χέρι χέρι με τη Γεωκεντρική Πνευματικότητα γιατί τα εργαλεία μας για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μας τα προσφέρει η Φύση! Έτσι νοιώθουμε την ανάγκη να μάθουμε από αυτήν, να την προστατεύουμε, να φροντίζουμε τα πλάσματα που ζουν πάνω της, τα ζώα και τα φυτά, να τους φερόμαστε με συμπόνια και να βοηθάμε και τους συνανθρώπους μας γιατί είμαστε κι εμείς μέρος της Φύσης ακόμα κι αν έχουμε αποκοπεί εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε ο τρόπος που το Σύμπαν συνειδητοποιεί τον Εαυτό του. Είμαστε μέρος του Όλου και κομμάτι του Όλου είναι μέσα μας. Οι πρόγονοί μας ήταν φίλοι με τη Γη και τα Πνεύματα που την κατοικούν, είχαν βαθιά επικοινωνία μαζί τους, καθώς ήταν συνδεδεμένοι με τη Ροή της Ζωής, με τα αόρατα νήματα που διέπουν τα πάντα γύρω μας και την ενέργεια που διαπερνά τα σώματά μας είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι. Ήξεραν ότι για να καταφέρουν τα Θαύματα που λέμε εμείς σήμερα, αρκούσε να λειτουργούσαν αντικατοπτρίζοντας τον μακρόκοσμο του εκεί έξω, φέρνοντας τον στον δικό μας μικρόκοσμο εδώ στη Γη.

Αυτό έκαναν οι αρχαίοι μέχρι που ήρθαν κάποιοι και θέλησαν να τους τα αλλάξουν όλα με μια καινούργια θρησκεία φτιαγμένη από κομμάτια των παλιών πεποιθήσεων των ανθρώπων μέχρι τότε. Και όσους δεν θέλησαν να ασπαστούν αυτή τη νέα θρησκεία τους κορόιδευαν λέγοντας τους Παγάν. Όμως έφτασε στις μέρες μας κι εδώ και κάποια χρόνια έχουμε αρχίσει να ξαναθυμόμαστε τους τρόπους των παλαιών και να θέλουμε να φέρουμε το όνομα Παγανιστής περήφανα, τιμώντας τους προγόνους που πέρασαν βασανιστήρια φέροντας αυτο το όνομα.

Τιμώντας πάλι τη Φύση με διαφορετικό ίσως τρόπο από τους παλαιούς, όμως αρχίζουμε σιγά να ξανασυνδεόμαστε με την Ενέργεια και όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν να μην φοβούνται τις λέξεις Παγανισμός και Μαγεία. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θεραπεύονται από τα δηλητήρια του σημερινού κόσμου με γνώσεις του αρχαίου κόσμου. Έχουμε τη δύναμη να Μεταμορφωθούμε και αυτό ακριβώς έρχομαι να βγάλω ακόμα προς τα έξω.

Να ενώσω λοιπόν Μαγεία και Παγανισμό με βάση την Οικολογία, γιατί πάνω από όλα όπως είπαμε τιμούμε τη Μητέρα Φύση και το Όλον (ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα). Μια Οικολογική Πνευματικότητα λοιπόν που προς το παρόν είναι χωρισμένη σε δυο σελίδες (page) και δυο ομάδες (group) κάτω από τα ονόματα

Ecomagical Spiritual Life – Οικολογικομαγική Πνευματική Ζωή και
Pagans of Greece – Παγανιστές της Ελλάδας.

Ο λόγος που είναι δυο διαφορετικές σελίδες (και κατά συνέπεια δυο γκρουπ) είναι γιατί τα νέα που υπάρχουν είναι πολλά κι έτσι τα χώρισα σε προσανατολισμένα στην Οικολογία και την Πνευματικότητα γενικά και προσανατολισμένα στο Παγανιστικό κίνημα ειδικά από την άλλη.

Σε όποια Πνευματικότητα κι αν ανήκετε λοιπόν σας καλωσορίζω, και εύχομαι το ταξίδι μας να είναι αρμονικό!