Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η Δήθεν Οικολογία των Ημερών μας!



Ας μιλήσουμε για οικολογία! Πραγματική οικολογία. Ναι γιατί υπάρχει και η φαινομενική!
Έβλεπα μετά τις ειδήσεις τα econews, που έλεγαν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την τρύπα του όζοντος που έχει μειωθεί, δεν θα αναφερθώ όμως σε αυτό το κομμάτι του ξεδιάντροπου τρόπου που μιλούν για αυτά χωρίς να λένε και ποιος φταίει, χωρίς να λένε ποιες χώρες δεν υπέγραψαν για τη μείωση των εξαγωγών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων λυμάτων από τα εργοστάσια (μπορείτε να σκεφτείτε ποιες είναι). 

Θα μιλήσω για το σήμα κατατεθέν της εκπομπής που δείχνει στην αρχή ένα δάσος που γίνεται πόλη με ουρανοξύστες και δείχνει από πάνω το ποσοστό των εκπομπών καυσίμων να ανεβαίνει στα ύψη και μετά να μειώνεται και να εμφανίζονται ανεμογεννήτριες και στο φινάλε να δείχνει την πόλη το δάσος και από μέσα να φυτρώνουν οι ανεμογεννήτριες. Προσπάθεια να πλασάρουν το ιδανικό της υπόθεσης ότι οι ανεμογεννήτριες είναι ένας οικολογικός εναλλακτικός τρόπος παροχής ενέργειας που μπορεί να συνυπάρξει με το περιβάλλον!!!! 

%^$#$#@#@$ Αρχίδια και παπάτζες μέντολες #$#$@#@#@#%$$%#

Συγγνώμη για αυτό …γκεχεμ πάω παρακάτω! 

Το θέμα μου είναι ότι δεν λένε πουθενά ότι για να ανεγερθούν αυτά τα τερατουργήματα κόβονται εκατοντάδες δέντρα, γιατί για να στηριχτεί όλο αυτό θέλει τόνους τσιμέντο και σίδερο… Γιατί δεν πάνε να τα βάλουν εκεί που δεν έχει δέντρα… ??? Σίγουρα θα έχουν βάλει και εκεί που δεν έχει δέντρα βέβαια αλλά γιατί να μην μείνουν μόνο εκεί και πάνε και τα βάζουν και μέσα στα δάση. Γιατί μπορεί να μου πει κάποιος εκεί έχει πιο πολύ αέρα… σκασίλα μας να μην τα βάλουν υπάρχουν κι άλλοι τρόποι…

Δεύτερο θα ήθελα να θίξω και το θέμα με τα φωτοβολταϊκά που στο τελευταίο μου ταξίδι στη Μακεδονία τα είδα να φυτρώνουν παντού μέσα στα χωράφια, εκεί που άλλοτε ήταν γόνιμη γη! Έχουν πλανευτεί οι αγρότες και πείσθηκαν να ξηλώσουν τα χωράφια τους με πέντε δεκάρες που τους έδωσαν στην αρχή (με το ένα κονδύλι κι άμα δουν άλλο να μου γράψετε) με αντάλλαγμα ότι δήθεν θα πουλάνε το ρεύμα και θα βγάζουν λεφτά..ναι το είδα! Όπως και με τα άλλα δέντρα μη καρποφόρα που τους έπεισαν πριν δεκαετίες να φυτέψουν δήθεν για ξυλεία και έμειναν εκεί… Ωραία τα δεντράκια αλλά εδώ μιλάμε για κοροϊδίες σε βάρος του Ελληνικού λαού και σε οικογένειες που δεν τα βγάζουν πέρα και εύκολα.

Το σημαντικότερο όμως για εμένα και αυτό που φοβάμαι είναι να μην πληθύνουν τα φωτοβολταϊκά! Τι θα γίνει δηλαδή αν όλοι, το μεγαλύτερο ποσοστό ας πούμε του πληθυσμού σε μερικά χρόνια θελήσει να έχει ρεύμα από φωτοβολταϊκά? Θα ξηλώσουμε κι άλλα χωράφια και δάση (δέντρα =Ζωντανούς οργανισμούς) για να φυτευτούν σίδερα και τσιμέντα? Και τι θα γίνει δηλαδή δεν θα αναπνέουμε για να έχουμε ρεύμα? Δεν θα έχουν οι άνθρωποι να φυτέψουν να φάνε γιατί θα έχουν φυτέψει τα σίδερα σε γόνιμη γη? Δεν είναι κρίμα κι άδικο? Ιδικά τώρα που οι άνθρωποι θα χρειαστούν όση περισσότερη γη έχουν για να φυτεύουν να τρώνε… και φυσικά είναι κάτι που το ξέρουν καλά τα μεγάλα κεφάλια.

Λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι εναλλακτικής ενέργειας όπως η γεωθερμική, οι κυματοθραύστες στη θάλασσα, οι κεραυνοί και άλλοι (βλ. Τεχνολογίες Τέσλα)
Πλασάρουν μια δήθεν οικολογία για να το βλέπει ο νεοέλληνας και να ησυχάζει και να λέει ε να μωρέ πάμε μπροστά κι εμείς, έχουμε οικολογικά μέσα όπως και στο εξωτερικό. Και θα ίδια γίνονται και από τις οικολογικές δήθεν οργανώσεις (τις μεγάλες) που προσπαθούν να σώσουν ζώα ή ότι άλλο… για ψάξτε λίγο σε ποιον ανήκουν και από πού παίρνουν κονδύλια και αυτοί για να σαμποτάρουν ουσιαστικά τον Έλληνα αγρότη (βλ. υπόθεση με τις οχιές που αμολήσανε, μιλάμε πέθαναν άνθρωποι). Δεν έχουν σκεφτεί καθόλου ότι το να επεμβαίνουν σε ένα μέρος προσπαθώντας δήθεν να διορθώσουν την κατάσταση με ένα ζώο που χάθηκε από μια περιοχή, στην ουσία καταστρέφουν την ισορροπία που η ίδια η Φύση φροντίζει! Δε μιλάω φυσικά για δεκάδες παραδείγματα με βιότοπους που καταστράφηκαν εξαιτίας ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά για τις δήθεν κινήσεις που γίνονται να βάλουν ένα ζώο σε εκείνη την περιοχή (καρχαρίες, φίδια και λύκους κοντά σε κατοικημένες περιοχές) ή να φυτέψουν δέντρα στην άλλη περιοχή. Το τελευταίο όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά είναι ουσιαστικά μια άχρηστη κίνηση καθότι τις περισσότερες φορές φυτεύονται πολύ κοντά το ένα το άλλο τα δέντρα με αποτέλεσμα να μην φτάσουν ποτέ το κανονικό τους μήκος, συν ότι είναι όλα πεύκα τις περισσότερες φορές τα οποία λαμπαδιάζουν με το παραμικρό! Λες και δεν ξέρουν τι άλλα δέντρα θα μπορούσαν να φυτέψουν, λες και δεν ξέρουν τι δέντρα φύτρωναν από την αρχαιότητα στην Ελλάδα… Λες και δεν βλέπουν περιοχές στην Ελλάδα με ποικιλομορφία μέσα στα πυκνά δάση που δεν πιάνουν ποτέ φωτιά εξαιτίας της φυσικής δροσιάς που προσφέρει το δάσος στον εαυτό του

 Αρχίδια! Καταστρέφουμε ένα πράγμα για να φτιάξουμε ένα άλλο. Όσο δεν βλέπουν τη Φύση ως ενιαία και όλα τα πράγματα συνδεδεμένα μεταξύ τους που να μπορούν να αλληλεπιδρούν και ο άνθρωπος μαζί, χωρίς να σπάει αυτή την αλυσίδα, οικολογία πραγματική δεν θα έχουμε ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου